UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-09-18 18:19

Idén is csípni akarnak a Darazsak

A Soproni Darazsak Akadémia összes korosztálya bejutott az országos döntőbe, a cél pedig a jövőben sem változik. Czukorné Hollós Anna a soproniak elnöke és szakmai vezetője idén még komolyabb eredményeket tűzött ki a csapatoknak.

Mihók Richárd – utanpotlassport.hu A Soproni Darazsak Akadémia juniorcsapata utoljára a 2015-2016-os szezonban lett bajnok. Az azóta eltelt két év alatt teljesen megváltozott a korosztály összetétele; tavaly csupán a nyolcadik helyen zártak. Arról, hogy idén mire számíthatunk a soproniaktól, Czukorné Hollós Anna az akadémia elnöke és szakmai vezetője beszélt.

Az ötödik helynél többre hívatott az idei kadétcsapat Forrás: sopronidarazsak.com
Az ötödik helynél többre hívatott az idei kadétcsapat Forrás: sopronidarazsak.com
„A 97-98-99-es korosztályaink kiemelkedőek voltak, sorra nyerték az érmeket és a bajnokságokat. Ezeknek a lányoknak a többsége most a felnőtteknél játszik, néhányuk pedig elkerült másik NB I-es klubhoz. Jelenleg nincs annyi korosztályos válogatott játékosunk, mint néhány éve, ennek ellenére az a célunk, hogy idén is bejussunk az országos döntőbe. Azok a 2004-es születésű lányok, akik az előző idényben a serdülők országos döntőjében a harmadik helyet szerezték meg, a későbbiekben esélyesek lehetnek a junioroknál is. Varga Sára lehet a húzóembere a csapatnak. Augusztusban a felnőttekkel edzett és kiválóan helyt állt, ráadásul az U18-as válogatott keretének a tagja." Tavasszal a kadétok az ötödik helyen zárták a bajnokságot. Idén akár előbb is végezhetnek, hiszen a tavalyi bronzérmes serdülők adják a csapat magját. Az előző idényben nagyszerűen játszó Balogh Liza azonban nyáron Pestre költözött, és a Csata DSE-ben folytatja pályafutását. A soproniak serdűlőgárdája szerepelt a legjobban az előző évadban. A harmadik hely mellett egyéni díjat is besöpörhettek a Darazsak: Pfeiffer Virág elnyerte a gólkirálynői címet, és beválasztották az All-Star 5-be. Az idei selejtezőben nem kezdtek jól: kikaptak a Diósgyőrtől, valamint a Kecskeméttől. „Jelenleg két meghatározó játékosunk is sérült: Gottschling Helga keresztszalag-szakadást szenvedett, így kihagyja ezt az évet, míg Kókai Patrícia alkartörést miatt csak októberben lesz bevethető állapotban. Ennek ellenére ezzel a korosztállyal is szeretnénk országos döntőt játszani." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.