UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2018-09-20 10:50

Egyből kettő

A közelmúltban kiderült, hogy a hazai súlyemelősport legnagyobb örömére nemcsak Árva Cintia lehet ott a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, hanem egy másik feltörekvő tehetség, Orsós Richárd is. A jó hírt a sportági szövetség elnöke, Dobos Imre kommentálta.

Mihók Richárd –utanpotlassport.hu Nagyjából egy hónappal ezelőtt a Magyar Súlyemelő Szövetség edzőbizottsága titkos szavazáson döntött úgy, hogy Árva Cintia indulhat el az október 6-án kezdődő Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Ekkor úgy tetszett, hogy a Kecskeméti TE neveltje lesz az egyetlen magyar súlyemelő Argentínában, ám a nemzetközi szövetség (IWF) és a Magyar Olimpiai Bizottság megállapodásának értelmében férfiversenyzőt is indíthat Magyarország. Az MSSZ és a MOB arra a döntésre jutott, hogy Orsós Richárd utazhat ki a világeseményre.

Árva hatodik lett az idei kvalifikációs Eb-n Forrás: kesport.hu
Árva hatodik lett az idei kvalifikációs Eb-n Forrás: kesport.hu
„Cintia és Ricsi is magyar bajnok, emellett mindketten szépen szerepeltek az idei kvalifikációs Európa-bajnokságon. Ezek az eredmények kellettek ahhoz, hogy a szövetség mellettük döntsön - magyarázza Dobos. – Cintia 53, míg Ricsi 62 kilogrammban vesz részt az olimpián." A két fiatal súlyemelő a tatai edzőtáborban jelenleg is a legjobbakkal edz: Magát Krisztina Európa-bajnokkal, valamint Nagy Péter háromszoros Európa-bajnoki bronzérmessel. „Orsós korábban a cseh válogatott kiválóságaival készült, akik éppen Tatán edzőtáboroztak. Távozásuk után Cintiával együtt a magyar juniorválogatott tagjaival folytatja a munkát. Ami az olimpiát illeti: semmilyen elvárás nincs Cintia és Ricsi előtt, hiszen már az is óriási dolog, hogy ott lehetnek ezen a fantasztikus eseményen." További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.