UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-09-21 09:03

Dupla újbudai öröm

Megszerezte első gólját – sőt mindjárt kettőt – a MAC Budapest jégkorongcsapatának 21 éves csatára, Szabad Kevin, s a fővárosi gárda ezzel első, 4–0-s sikerét könyvelhette el a szlovák Extraligában. A fiatal támadó beszélt a két találatról, a csapategységről és a szezon nagy céljairól is.

B. V. – utanpotlassport.huMegérkezett a MAC Budapest felnőtt jégkorongcsapata a szlovák Extraligába. A fővárosiak két vereség után (Nove Zamky 1–7, Poprad 1–3) hazai pályán 4–0-ra legyőzték a Banska Bystrica gárdáját. Ráadásul a találkozó első és utolsó gólját az együttes 21 éves támadója, Szabad Kevin ütötte.

Szabad Kevin (jobbra) kétszer is betalált a Banska Bystrica ellen 4–0-ra megnyert meccsen Forrás: MAC Budapest
Szabad Kevin (jobbra) kétszer is betalált a Banska Bystrica ellen 4–0-ra megnyert meccsen Forrás: MAC Budapest
A kedd esti összecsapás főszereplője természetesen nagyon örül az első győzelemnek és az első góljainak, de nem emlékszik pontosan a hatvan perc minden mozzanatára. „Az első gólom után persze hihetetlenül boldog és egyben megkönnyebbült voltam. Volt egy kis kiesés utána, nincs is meg minden perc, csak arra figyeltem, hogy nehogy hibázzak, minden cserére maximálisan koncentráltam. Aztán egyszer csak meglett a második találat is, és persze a győzelem is. Remek meccs volt, az biztos!” De nem csak Szabadnak, hanem a MAC-nak is roppant fontos volt az első, áttörést jelentő siker. Ráadásul éppen a legutóbbi évad bajnokcsapata ellen. „Tudtuk, hogy keményen dolgozunk, és egyszer csak jönni fognak a győzelmek. És most nem szabad megelégednünk és hátra dőlnünk, hanem hasonló szellemben kell folytatnunk a munkát. Ezen kívül meg kell szoknunk még az itteni ritmust. Az Erste Ligához képest talán a legnagyobb különbség, hogy kevésbé erőteljes, sokkal inkább technikás jégkorongot játszanak az ellenfelek. Legalábbis eddig. Lehet, hogy ez változni fog, mindenesetre úgy hiszem, mi valamennyi játékstílusra készen állunk.” A nyolc év ausztriai légióskodás után, a Vienna Capitals együttesétől hazatérő fiatal csatár elmondta, könnyen beilleszkedett régi-új klubjába. Az első pillanatoktól kezdve mindenben számíthat a csapattársakra és a stábra, így igazán nem okozott problémát, hogy felvegye az újbudai csapat ritmusát. Az első győzelem után a kérdés, hogyan tovább. Szabad elmondta, neki és a klubnak is komoly tervei vannak az évre, és ugyanúgy, sőt talán még nagyobb hittel mennek tovább a szezon előtt kijelölt úton. Ebben nagy segítségükre lehet a csapategység, amely Kevin szerint kivételesen erős a dél-budai gárdában. „A csapattal egyértelmű a célunk, be akarunk jutni a rájátszásba. Úgy gondolom, ez teljesen reális cél, bízom benne, hogy sikerül. Egyénileg pedig szeretnék folyamatos, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Ne legyen olyan, hogy az egyik meccsen ütök két gólt, aztán pedig rosszul játszom. Minden erőmmel azon vagyok, hogy minél gyakrabban a csapat hasznára legyek.” Pénteken pedig már újabb nagy feladat vár Szabadékra, 18 órától a Trencín vendégeként lépnek jégre. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.