UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-09-22 20:20

Elszálló remények

Nem a magyarok napja volt a szombati Monzában, ahol a TCR Európa-kupa futamán a második sorból induló Tassi Attila hatodik lett, míg az időmérőn hibázó Nagy Dániel kiesett. Ezzel, ha matematikai esélyük még maradt is az összetett győzelemre, jóval távolabb kerültek az álomtól.

 

Tassi Attila a hatodik helyen ért célba az első monzai futamon Forrás: tcr-series.com
Tassi Attila a hatodik helyen ért célba az első monzai futamon Forrás: tcr-series.com
Kocsmár-Tóth István – utanpotlassport.hu „Nem vagyok elégedett az eredménnyel, de holnap új nap, új esély” – írta nem sokkal a monzai futam leintése után Tassi Attila (19). A Hell Energy Racing pilótája hiába rajtolhatott a 3. helyről, sőt, vette az első kanyart a második pozícióból, a verseny alatt fokozatosan visszacsúszva végül hatodikként ért célba. Még így is sokkal jobban járt, mint a mezőny másik magyar pilótája, a M1RA-s Nagy Dániel (21), aki noha már a hétvége előtt figyelmeztette rajongóit, hogy a teljesítménykiegyenlítő rendszer (BoP) miatt nehéz futamok várnak majd a Hyundaiokra. Az első Európa–kupa-győzelmét az előző, asseni versenyhétvégén megszerzett Nagy végig arról beszélt: már azzal is boldog lenne, ha az első tízben tudna végezni az időmérőn, egy vezetői hiba miatt viszont ez sem sikerült neki, csak a 16. lett a kvalifikáción. A versenyben aztán egyetlen kört sem tudott megtenni. A rajt utáni tumultusban néhány kanyar után kisodródott, és bár a kavicságyból még vissza tudott térni, az autó sérülései miatt végül inkább félreállt.
Nagy Dániel a tizenhatodik helyről rajtolva nem ért célba Forrás: tcr-series.com
Nagy Dániel a tizenhatodik helyről rajtolva nem ért célba Forrás: tcr-series.com
Mivel a futamot a francia Jean-Karl Vernay nyerte, a győzelemért járó 25 ponttal átugrotta az összetettben eddig előtte álló mindkét magyar versenyzőt. Ami viszont még ennél is bosszantóbb lehet – főleg Nagy Dániel számára, aki két versennyel ezelőtt még alig öt pontra volt az első helytől – a hétvégét megelőzően is élen álló spanyol, Mikel Azcona lett a második, ezzel 40 pontra növelve előnyét Nagy, és 48-ra Tassi Attila előtt. Bár a hátralévő három futamon (győzelmenként 25) és a barcelonai záróhétvége időmérőjén (5) még 80 pontot lehet maximálisan gyűjteni, innen már óriási bravúr lenne, ha akár a M1RA, akár a Hell Energy Racing versenyzője bele tudna szólni az aranyérem sorsába. Folytatás vasárnap, az olaszországi forduló második versenyével, 12 óra 10 perctől. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.