- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Nagy Dávid győzelemmel kezdett

A vasasos Nagy Dávidnak igazán csak a döntőben kellett megizzadnia a Magyar Kupa első fordulójában Forrás: hunfencing.hu [1]

A vasasos Nagy Dávidnak igazán csak a döntőben kellett megizzadnia a Magyar Kupa első fordulójában  •  Forrás: hunfencing.hu

Kocsmár-Tóth István – utanpotlassport.hu [2] Nagy Dávid sikerét hozta a 2018–2019-es szezon első hazai válogatóversenye a junior párbajtőrözőknél. A Vasas csapat világ- és Európa-bajnok vívója a válogatott versenytárs, BVSC-s Andrásfi Tibort győzte le egy rendkívül fordulatos és szoros döntőt követően. A fináléban a két tehetség sokáig fej-fej mellett haladt, végül az idő lejártáig nem is sikerült eldönteniük, melyikük állhat majd fel a dobogó legfelső fokára.

A ráadást, a tavaly néhány hétig a felnőtt szakági ranglista élén is állt, Nagy Dávid bírta jobban, aki 13–12-re nyerte meg végül az asszót – és az ezzel együtt járó aranyérmet, valamint ranglistapontokat.

„Egész héten jól ment a vívás, így magabiztos voltam a verseny előtt. Kellemetlen, de nem túl erős csoportot kaptam, amelyet sikerült veretlenül megnyernem, így táblaelsőként vártam a folytatást” – idézte fel a nap történéseit Nagy Dávid az utanpotlassport.hu megkeresésére.

„A vívók között járja egy olyan mondás, hogy táblaelső nem nyerhet versenyt, ezúttal szerencsére sikerült ezt megcáfolnom. Az elődöntő és aztán különösképpen a döntő sikerült szorosra. Látva a vívását, Andrásfi Tibi is jó formában van, azt hiszem, nagy fegyvertény, hogy egy ilyen szoros döntő után sikerült legyőzni őt.”

A dobogó harmadik fokára a Balatoni Vívóklub versenyzője, Csere Bence és a Honvéd párbajtőrözője, Hosszú Dániel állhatott fel.

A kadétoknál a fiú tőr kategóriában a ferencvárosi Szemes Gergő legyőzte a fináléban a Törekvésben nevelkedő Makk Domonkost, míg a leányoknál szintén FTC-siker született, Tölgyesi Zsófia Nekifor Erikánál bizonyult jobbnak a döntőben.

MAGYAR KUPA VÁLOGATÓVERSENYEK
JUNIOR FIÚ PÁRBAJTŐR
1. Nagy Dávid (Vasas), 2. Andrásfi Tibor (BVSC), 3. Csere Bence (Balatoni Vívóklub) és Hosszú Dániel (Honvéd)
KADÉT FIÚ TŐR
1. Szemes Gergő (FTC), 2. Makk Domonkos (Törekvés), 3. Mihályi Andor (Törekvés) és Horváth Soma (FTC)
KADÉT LEÁNY TŐR
1. Tölgyesi Zsófia Réka (FTC), 2. Nekifor Erika (Törekvés), 3. Kalocsai Luca (Törekvés) és Fekete Hanga Barbara (FTC)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN  [3]a sportági aloldalunkon.