UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-09-23 17:56

Fehérvári csillag

Sikeresen zárták az előző évadot az Alba Fehérvár utánpótláskorú kosárlabdázói, hiszen a klub a junior- és a kadétkorosztályban is diadalmaskodott. Így nem véletlen, hogy az U18-as csapat egyik meghatározó embere, a kiváló formában játszó Takács Milán nem csak a szkopjei korosztályos B divíziós Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottba, hanem Ivkovic Sztojan felnőttkeretébe is meghívást kapott.

M. Sz.utanpotlassport.hu A 18 éves ifjú már rendszeresen edz együtt a székesfehérváriak élvonalbeli együttesével. A 191 centis irányító az elmúlt időszak élményeiről, a céljairól és a hamarosan kezdődő bajnoki évad várakozásairól beszélt honlapunknak. „Ha jól emlékszem, második osztályos voltam, amikor elkezdtem megismerkedni a kosárlabdával a testnevelő tanárom ráhatására. Viszonylag hamar beleszerettem a sportágba, rövid időn belül a szenvedélyemmé vált. Ezért elhatároztam: profi játékos leszek”‒ eleveníti fel a pályafutása korai szakaszát a 18 éves Takács Milán. Az Alba Fehérvárban nevelkedő irányító azóta mindegyik korosztályban meghatározó embere volt a csapatnak. Így nem meglepő, hogy nemrégiben Ivkovic Sztojantól meghívást kapott a magyar válogatottba. Ezzel pedig olyan tettet hajtott végre, ami nem igazán jellemző a sport világára, semmilyen sportágban. Előbb lett válogatott, mint hogy bemutatkozott az élvonalban.

Fényes jövő várhat az Alba Fehérvár 18 éves tehetségére, Takács Milánra (balra) Forrás: albakosar.hu
Fényes jövő várhat az Alba Fehérvár 18 éves tehetségére, Takács Milánra (balra) Forrás: albakosar.hu
‒ Az Alba a nevelőegyesületem, nagyon szeretek itt játszani. Az utánpótlás-nevelés pedig az egyik legjobb az országban. Ettől az évtől kezdve már rendszeresen edzem együtt a felnőttcsapattal, és az edzések kiváló hangulatban telnek, nagyon élvezem. Mindenki nyitott volt felém, így hamar be tudtam illeszkedni ‒ mondja az irányító, akinek két, a pályafutását meghatározó mérkőzése is volt az elmúlt időszakban. ‒ Az egyik az előző évadban játszott országos döntő a juniorok között, amelyet megnyertünk, ezzel pedig megszereztem az első bajnoki címemet. A másik pedig a nemrég játszott Szerbia elleni felnőttválogatott mérkőzés, amelyen a szövetségi kapitány bizalmat szavazott nekem, így pályára léphettem a világ élvonalában második helyen jegyzett szerb gárda ellen.” A 191 centis kosárlabdázó mindezen kívül Forray Gábor U18-as válogatottjával is megmérette magát a nyáron a szkopjei B divíziós korosztályos Európa-bajnokságon. A kontinensviadal azonban nem az eredmény miatt marad emlékezetes Takács számára, hiszen az együttes csak a 10., összesítésben a 26. helyet szerezte meg.
Forray Gábor és az U18-as válogatott a szkopjei korosztályos B divíziós Európa-bajnokágon Forrás: fiba. basketball
Forray Gábor és az U18-as válogatott a szkopjei korosztályos B divíziós Európa-bajnokágon Forrás: fiba. basketball
„Nagyon nagy élmény számomra, hogy mind Forray Gáborral, mind Ivkovic Sztojannal együtt dolgozhattam, nagyon sokat tett hozzá a pályafutásomhoz. Rengeteg hasznos dolgot mutattak nekünk, amiket a jövőben alkalmazni és kamatoztatni tudunk.” A székesfehérvári fiú végezetül a hamarosan kezdődő bajnoki évadról és a céljairól beszél. „Szerintem jó esélyünk van mind a korosztályos, mind a felnőttbajnokságban, annak ellenére, hogy Keller Ákos távozott a klubtól.  Érkezett pár új játékos, akik remekül beleillenek a keretbe. Úgy érzem, sikeres időszak vár ránk, és a célom, hogy minden fronton segíteni tudjam a klubot. Remélem, hogy a felnőttek között is hamarosan nagyobb szerepet kapok, és idővel a nemzetközi porondon is megmérethetem magam.” További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.