UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-09-23 17:18

Tassi-dobogó a végére

Tassi Attila a harmadik helyre hozta be a KCMG Hondát a második monzai futamon, míg Nagy Dániel a szombati kiesés után ezúttal sem szerzett pontot, igaz, legalább célba ért, tizenkettedikként. A TCR Európa-kupa olaszországi állomása aligha maradt a magyarok kedvence.

K. T. I. – utanpotlassport.hu Az már a pénteki szabadedzéseken látszott, hogy a Volkswagen-csoport autói a BoP-szabályozásnak (a TCR sorozatok teljesítménykiegyenlítését szolgáló szabályrendszere) köszönhetően komoly lépéselőnyben vannak a híresen gyors monzai aszfaltcsíkon. Az viszont csak a szombati versenyen derült ki igazán, hogy közülük is milyen jó az Audi. A rutinos francia, Jean-Karl Vernay ezt kihasználva a szombati futamgyőzelem mellé vasárnap is az élen kormányozhatta célba a saját autóját.

Tassi Attila a harmadik helyre hozta be a Hondát Forrás: tcr-series.com
Tassi Attila a harmadik helyre hozta be a Hondát Forrás: tcr-series.com
Mindez azért fontos magyar szempontból, mert így átugrotta az összetett pontversenyben mindkét fiatal pilótánkat, a M1RA volánjánál ülő Nagy Dánielt (21) és a Hell Energy Racing színeiben induló Tassi Attilát is (19). „Borzasztóan csalódott vagyok, de ebben most több nem volt” – írta a verseny leintése után hivatalos Facebook-oldalán Nagy, aki szombaton kiesett, a vasárnapi futamon pedig nagy küzdelemben a 12. helyen ért célba, vagyis pont nélkül maradt az olasz TCR Európa-kupa-állomáson. Tassi Attila számára ugyanakkor egész jól alakult a második futam: a szombati hatodik hely után ezúttal felállhatott a dobogóra, helyenként egész látványos versenyzéssel harmadikként ért célba. „Nehéz hétvége volt, de ez egy jó eredmény a végére. Köszönöm mindenkinek a támogatást” – adott villámértékelést a 19 esztendős pilóta. A Monzában szerzett győzelmeivel Vernay (145 pont) feljött az összetett második helyére, a spanyol Mickel Azcona (154) előnye csupán kilenc pont a franciával szemben. A bajnoki tabellát sokáig vezető Hyundai-pilóta, Dusan Borkovic (144) defektet kapott és kiesett a második futamon, így visszacsúszott a harmadik pozícióba. Tassi Attila 121 pontjával a negyedik, megelőzve Nagy Dánielt, aki 114 pontot számlál a neve mellett. Tassi csapattársa, a brit Josh Files (109) érhet még oda az összetett dobogóra. A TCR Europe mezőnye október 20-21-én Barcelonába látogat és a katalán pályán fejezi be a 2018-as évadot. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.