UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-09-24 20:49

Völgyi utazása

A 201 centiméter magas kosárlabdázó, Völgyi Marcell 20 éves kora ellenére már nagyon szép sikereket tudhat maga mögött a Vasas Akadémia neveltjeként. Az élet most úgy hozta, hogy eligazolt a Pannon Egyetem Veszprém csapatához. Erről, valamint a karrierjéről beszélgetettünk a nagykanizsai születésű játékossal.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  A 20 esztendős kosárlabdázó, Völgyi Marcell évek óta kiemelkedően teljesített a Vasas Akadémia csapatában, valamint az utánpótlás-válogatottakban (az U18-as korcsoport óta stabil és meghatározó tagja a keretnek) egyaránt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a pasarétiekkel kadét-, junior- és NB I/B bajnokságot is nyert, nem mellékesen Hepp−kupa-győztes is.

Völgyi Marcell
Völgyi Marcell
Az új szezon viszont új kihívásokat hozott Marcell életébe: ajánlatot kapott a Pannon Egyetem Veszprém együttesétől, s ő élt a lehetőséggel. Az éles váltás nem új keletű neki, hiszen egyszer már átesett hasonlón: „A gimnázium kezdete előtti nyáron figyeltek fel rám a Vasasnál, persze nem volt kérdés, hogy Budapestre költözöm − így Völgyi. − Eleinte nagyon nehéz volt, mert féltem mindentől; a kollégiumtól, a nagyvárostól és az új impulzusoktól is. Ott kellett hagynom a családomat és a barátaimat Nagykanizsán, de végül nagyon szép éveket töltöttem Budapesten, s gyönyörű emlékekkel távozhattam. A váltás most jóval könnyebb volt, hiszen már tudtam milyen érzés, amikor az ember otthagy maga mögött szinte mindent. Ráadásul Veszprém közelebb is van a szülővárosomhoz, így gyakrabban járhatok haza. A közeg is nagyon szimpatikus, sokkal kevesebbet kell utaznom az iskolába és az edzésekre. Nem utolsó sorban pedig szakmailag sem tartom butaságnak az átigazolásomat, szerintem rengeteget fejlődhetek itt.” Völgyi egyébként azért írta alá a szerződését Veszprémben, mert a Vasasnál nem sikerült olyan megállapodásra jutnia a vezetőséggel, ami mindkét félnek megfelelő lenne. Persze, nem szabad elfelejteni azt sem, hogy játékával szeretné hozzásegíteni a gárdát az élvonalba jutáshoz, ugyanis ez a legfőbb cél most a veszprémieknél. Marcell szerint erre abszolút reális esély van, mivel rendkívül jó a csapategység, s a keret is erős. A nagykanizsai fiú már az első tétmérkőzésen, a Nagykőrös elleni piros csoportos évadnyitón bizonyította elhivatottságát: 21 perc alatt összehozott 18 pontot, 4 lepattanót, 1 blokkot, kiharcolt 5 faultot és szerzett 1 labdát, s ezzel az összesen 26 VAL-t érő produkcióval jelentően hozzájárult a kiütéses, 117−55-ös sikerhez.  „Próbálok mindig a soron következő feladatra koncentrálni, ami most a másodosztály megnyerése” −  mondja Vögyi − „Célom mindig ugyanaz: bárhol is vagyok, meghatározó legyek, és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Ugyanakkor nem titkolt szándékom, hogy később külföldön játsszak, s természetesen abban is bízom, hogy egyszer méltó leszek a felnőtt-válogatottságra. Egy biztos: ezekért mindent megteszek.” Arra kértük Marcellt, beszéljen erényeiről, s arról, miben kell leginkább fejlődnie ahhoz, hogy valóra váltsa álmait: „Úgy vélem, hogy a harcosság a legjobb a játékomban; a lepattanók megszerzéséért mindent megteszek. Szerencsére a posztomhoz és a magasságomhoz (201 centiméter) képest gyors vagyok. Azonban elengedhetetlen, hogy fejlődjek a hárompontos dobásokban, ezen a téren egyszerűen nem vagyok elég hatékony. Persze, rengeteget kell még dolgoznom az izomzatomon is, ám vigyáznom kell, hogy ne menjen a gyorsaságom rovására.” További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.