UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-09-25 12:49

Aranyra váltanák az esélyt

Ajándékba kapták, de élnének a lehetőséggel. Júliusban derült ki, hogy bár nem kvalifikált, mégis indulhat az U18-as fiú strandkézilabda-válogatott a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Az esélyekről, várakozásokról Penszki Gergely szövetségi edzőt kérdeztük.

B. V. – utanpotlassport.huJúliusban vált biztossá, hogy az új-zélandi válogatott visszalépése miatt a lányok együttese mellett a fiú U18-as strandkézilabda-válogatott is indulhat a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Nagy tervekkel utazik a fiú U18-as válogatott Dél-Amerikába Forrás: IHF
Nagy tervekkel utazik a fiú U18-as válogatott Dél-Amerikába Forrás: IHF
Az idei korosztályos Eb-n hetedik helyen végző társaság természetesen már gőzerővel készül az év legnagyobb megméretésére. Bár még mindig csak barátkoznak a gondolattal, hogy valóban részt vehetnek az olimpián. „Eleinte nem is mertünk örülni – kezdte Penszki Gergely szövetségi edző. – Még az Európa-bajnokság előtt hallottunk róla, hogy van ez a lehetőség, de akkor inkább a tornával foglalkoztunk. Utána érkezett a hír, hogy mehetünk. Óriási volt a boldogság, mindenki futott egy kört örömében, most viszont már maximálisan az előttünk álló feladatokra figyelünk. A fiúk valamennyien életük eddigi legnagyobb eseményére készülnek.” Nemenként tizenkét csapat szerepel az október 8-tól 13-ig tartó tornán Argentínában. Ami a lebonyolítást illeti, a csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe, amelybe a továbbjutók magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményüket, és további három mérkőzést játszanak a másik csoport legjobbjaival. Aztán a középdöntő első négy helyezettje jut az elődöntőbe. A csapat előtt kitűnő példa áll, ugyanis tavaly az U17-es leányválogatott a norvégok visszalépése miatt hasonlóképpen beugróként nyerte meg a mauritiusi világbajnokságot. „Ajándékként kaptuk a sorstól ezt a lehetőséget, és nagyon komolyan fel akarunk készülni az olimpiára, hogy méltóképpen képviseljük a hazánkat Dél-Amerikában.”

IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES A fiú U18-as válogatott kerete: Matuszka Balázs, Hornyák Bence, Melnichuk Viktor Jurij, Tóth Benedek, Simon Kristóf, Neukum Csanád, Marczika Barnabás, Seprős Bence, Gubicza Csaba Csoportbeosztás: A csoport: Spanyolország, Venezuela, Tajvan, Thaiföld, Uruguay, MAGYARORSZÁG B csoport: Olaszország, Argentína, Portugália, Paraguay, Mauritius, Horvátország

További korosztályos híreink (STRAND)KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.