UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-09-26 11:35

NEKA-sikerek

Tartalmas program várta a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban a BeActive-nap résztvevőit és nézőit szeptember 25-én. Az „Európai kézilabdázás hetén" zajló eseményen a váci Dunakanyar Akadémia serdülő lánycsapata kapott meghívást az „Egy nap a NEKA-n” elnevezésű kezdeményezés keretében.

UP‒info Mind jobb eredmények, klasszis szakemberek, pazar körülmények a már öt esztendeje működő Nemzeti Kézilabda Akadémiában. Vagy ahogyan idehaza – és lassanként a határokon túl is – mindenki ismeri: a NEKA. A klub jelentős mértékben kivette részét az elmúlt időszak hangos utánpótlás-sikereiből, a Debrecenben világbajnokságot nyert női juniorválogatottban és a Svédországban nyílt Európa-bajnoki címet szerzett serdülőegyüttesben is jó néhány jelenlegi és korábbi NEKA-növendék szerepelt. Az eredmények magukért beszélnek, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen 2013-ban – egyebek mellett – azzal a céllal hozták létre az intézményt, hogy az a hazai utánpótlásnevelés legfőbb bástyájává váljék. Mindemellett rendszeresen különböző sportprogramokkal és rendezvényekkel színesíti mindennapjait a Balaton-parti város kézilabda-komplexuma.

Hajdu János is edzést tartott a játékosoknak Forrás: NEKA
Hajdu János is edzést tartott a játékosoknak Forrás: NEKA
Szeptember 25-én rendezték a BeActive-nap elnevezésű eseményt, amelyen kitűnő programok várták a fiatal játékosokat. Délelőtt kiváló edzők, Bohus Beáta és Hajdu János, valamint Soós Ivett és Szűcs Martin humánkineziológus tartott edzést a csapatnak, amelynek tagjai az ebédet követően körbejárták a NEKA Lakófalut. Délután a Dunakanyar Kézilabda Akadémia‒NEKA leány serdülő edzőmérkőzés következett, amely 32‒23-as hazai sikerrel zárult. A NEKA serdülő fiúcsapata az Éles KISE együttesével játszott felkészülési mérkőzést (32‒32), végül pedig a nap zárásaként a női ifjúsági válogatott lépett pályára Kína felnőtt B-válogatottja ellen. A látványos találkozón a félidei döntetlent követően 37‒26-os magyar győzelemnek tapsolhatott a szép számú közönség. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.