UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-09-26 15:55

Összeolvadás

Mintának szánt együttműködést alakít a Magyar Országos Korcsolyázók szövetsége (MOKSZ) és a Diósgyőri VTK Jegesmedvék klub. Az eddig önálló egyesületekként működő Havasszépe SE és Jégvirág Korcsolya Klub sportolói összeolvadnak a DVTK-val.

UP Info Több állomásos konzultációs sorozata keretében a MOKSZ ügyvezető igazgatója, Schulek Csaba, valamint a két ágazati sportigazgató, dr. Vardanjan Gurgen és Telegdi Attila Miskolcon járt, hogy a DVTK Jegesmedvék klubelnökével, Egri Istvánnal együtt tájékoztassa a Havasszépe SE és a Jégvirág Korcsolya Klub mű- és szinkronkorcsolyázóit, valamint a  szüleiket az új törekvésekről − írja a hazai szövetség oldala.

Balról: Schulek Csaba, dr. Vardanjan Gurgen és Telegdi Attila Miskolcon
Balról: Schulek Csaba, dr. Vardanjan Gurgen és Telegdi Attila Miskolcon
Schulek elmondta: a kicsi, a szövetséghez laza szállal kötődő egyesületekben nehéz felügyelni a szakmai munkát. Főleg úgy, hogy az egyetlen szakképzett edzőjük, Vidrai Szabolcs is csak a hétvégéket tudja Miskolcon tölteni. Továbbá a két klub eddig külső megrendelőként bérelte a jeget a DVTK-tól, így drágán kapta azt, és háttérbe szorult a jégen töltött idő tekintetében. „Központosított megoldást kerestünk annak érdekében, hogy a gyerekek, a szülők és az egyesületek szakmailag, illetve anyagilag is jobban járjanak. Mivel a DVTK nagy múltú, elismert klub, amely három megyében kétezer sportolóval és teljes sportszakmai stábbal működik, úgy gondoltuk, érdemes kihasználni az általa nyújtott előnyöket. Így a miskolci szakosztályt a DVTK keretei közé helyeztük. Eképpen a jégdíj csökken, a szakmai munka pedig stabilizálódik”– összegzett az ügyvezető igazgató. Egri István megerősítette, hogy a szakképzett edzők hiányában a szakmai munka valóban nem a megfelelő szinten folyt. Mint mondta, 20 éve nem volt olyan miskolci versenyző, aki számottevő eredményt ért el nemzetközi szinten. Most folynak a tárgyalások a két klub sportolóinak átvételéről, a műkorcsolya- és szinkronkorcsolya-szakosztály létrehozásáról, amivel új fejezet nyílik a DVTK történetében”– fogalmazott. Az együttműködés értelmében a DVTK megbízza Vidrai Szabolcsot, hogy szakosztályvezetőként irányítsa a klub munkáját, valamint állítsa össze az edzői gárdát. Schulek Csaba hangsúlyozta: a MOKSZ elnöksége határozatot hozott arról, hogy a két egyesület sportolóinak szeptember 30-ig ingyenes átigazolást biztosítanak. „A szülők – bár érthető módon óvatosak a nagy változás előtt – egyetértettek a törekvéseinkkel, ők is úgy látják, ez a jó irány. A „Gyere korizni!" program lényegét is vázoltuk nekik, vagyis eléjük tártuk, hogy szeretnénk kiválasztás útján tehetséges gyerekekkel feltölteni a rendszert, ami valószínűleg keményebb munkára fogja sarkallja a fiatalokat. Terveink szerint a következő hetekben az összes nagyvárosban hasonló konzultációt tartunk, hogy felmérjük a tagszervezetekben folyó szakmai tevékenység eredményességét, hatékonyságát. A miskolci átszervezés prototípus lesz, folyamatosan figyeljük az ottani történéseket, és ha beigazolódnak az elképzeléseink, a jövőben szeretnénk modellként alkalmazni.” mondta Schulek. Egyéb korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.