UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-09-27 17:24

Ifjú újoncok

Öt U20-as válogatott kosárlabdázóval és két NCAA-ben edződő fiatallal vág neki története első NB I-es évadjának az abszolút újonc TF-BP-Serco. Az átlagéletkor így most 22,4 év. A vezetőedző a szakmai munkát tíz esztendeje irányító bosnyák származású Mehmedovic Merim marad, másodedzőként pedig Rónaszéki Szilvia csatlakozik mellé.

UP‒info Rövidesen elkezdődik a nagy kaland, a TF-BP-Serco férfi kosárlabdacsapata szombaton nekivághat története első NB I A-csoportos szezonjának. A Tehetséges Fiatalok gárdájánál kilenc esztendeje kezdődött meg a szisztematikus építkezés. Ennek a kemény és kitartó munkának lett meg az eredménye: kialakult egy fiatal játékosokra épülő versenyképes együttes, amely ráadásul a fővárosban tartotta a legmagasabb szintű hazai kosárlabdázást.

A TF-BP-Serco NB I-ben szereplő csapata Forrás: Testnevelési Főiskola
A TF-BP-Serco NB I-ben szereplő csapata Forrás: Testnevelési Főiskola
Az élvonalbeli szerepléshez természetesen meg kellett erősíteni a csapatot, ám a másodosztályban bajnoki címet nyerő társaság magja – amely már négy esztendeje játszik együtt – megmaradt. Melléjük eddig hat új játékos érkezett a klubhoz: az U20-as válogatottban szereplő Krnjajski Boris a Pécsi VSK-tól, a szintén 20 esztendős Kozma Gergő a Falco Szombathelytől, Pintér Máté az Óbudai Kaszásoktól igazolt a fővárosi klubhoz, míg az U18-as nemzeti csapat tagja, Meleg Gergő is erősítésként tért haza Spanyolországból. Rajtuk kívül egy szerb és egy amerikai légiós is már a TF szerződtetett kosarasa, ráadásul az irányító Andrija Sarenac és a magasbedobó Logan McLane az amerikai egyetemi bajnokságban szerepelt ezt megelőzően. „Az ötödik év után kezdtünk el arról álmodozni, hogy akár nagyobb célokért is küzdhetünk ezzel a fiatalokra épülő gárdával, ugyanakkor az A-csoportra nem gondoltunk. Fokozatosan lépdeltünk előre, hiszen pár év alatt fontos csapata lettünk a fővárosnak, az elmúlt két esztendőben előbb a Hepp-kupát, majd a bajnoki címet nyertük meg. Pontosan tudjuk, hogy az NB I A-csoport más színvonal, ennek ellenére tartjuk magunkat az elveinkhez, és kitartunk a tehetséges fiatalok mellett. Meg akarjuk mutatni a legmagasabb osztályban is, hogy fiatalokkal is lehet jó eredményeket elérni. Ez az elsődleges célunk, míg a második, ám ugyanolyan fontos az, hogy sikerüljön bennmaradnunk az A-csoportban. Hamarabb jutottunk el idáig, mint azt előzetesen gondoltuk, de nagyon sokat dolgoztunk érte, és ezért szeretnék még egyszer köszönetet mondani a klub minden tagjának” – olvasható Mehmedovic Merim nyilatkozata a klub sajtóközleményében. Az együttes a hazai mérkőzéseit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által biztosított Ludovika Arénában játszhatja majd. Szombaton következik a debütálás, a Kaposvár vendégeként. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.