UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-09-29 12:50

A sikerig vezető út a fontos

Megkezdte pályafutása első Bundesliga idényét az utánpótlásévektől az év végén búcsút intő, 21 éves Majoros Bence. A nyírbátori nevelésű, a felnőtt-világranglistán jelenleg 101. helyen álló asztaliteniszező beszélt az osztrákok elleni Eb-selejtezőn elért bravúrról, a bajnokság jelentette szintlépésről és további terveiről is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huRemek 2017/18-as évadot zárt a 21 éves Majoros Bence, több bravúrgyőzelmet aratott a nemzetközi versenyeken, a felnőttek és az U21-esek mezőnyében is nagyszerűen szerepelt. Elég, ha csak a német World Touron a világranglistán 27., nigériai Aruna Quadri, vagy éppen az Európa-bajnok portugál Joao Monteiro legyőzésére gondolunk.

Majoros Bence is kivette a részét az osztrákok legyőzéséből a hazai Eb-selejtezőn Forrás: MOATSZ
Majoros Bence is kivette a részét az osztrákok legyőzéséből a hazai Eb-selejtezőn Forrás: MOATSZ
Szereplése nemcsak itthon, hanem Németországban is feltűnést keltett, így a már addig is az egyik legjobb európai edzésközpontban, Ochsenhausenben készülő és a másodvonalbeli Borussia Dortmund csapatát erősítő Majoros Bundesliga-szerződést kapott. Azaz a kínai Szuperliga után a világ legerősebb bajnokságában a Bad Königshofen csapatában szerepelhet, ami azért is különösen nagy eredmény, mert Jakab János legutóbbi kétéves fellépése óta nem játszott tartósan a ligában. „Természetesen büszkeséggel tölt el , hogy itt vagyok, és tisztában vagyok vele, ritkán fordulnak meg magyar játékosok ezen a szinten. De nem szeretnék ennél a ténynél leragadni, hogy itt vagyok. Most jön csak az igazán nagy feladat, helyt kell állnom ebben a borzasztó kemény mezőnyben.” Talán mondani sem kell, ez óriási szintlépést jelent a Nyírbátorban nevelkedett játékosnak, akinek gyakorlatilag minden tekintetben magasabb fokozatra kell kapcsolnia új állomáshelyén, a Bad Königshofen együttesében. A rajt jól sikerült, a roppant fontos első két találkozót ugyanis megnyerte a csapat, így kényelmesebb helyzetből várhatja a folytatást, nem kell nyomás alatt játszania. „Nehéz röviden megfogalmaznom, hogy miben más a Bundesliga, mint a többi bajnokság. A játék nagyon magas színvonala mellett a mentális oldal még hangsúlyosabb szerepet kap, mint korábban. Kevesebb meccsem van, nagyon gyorsan történnek az események, és roppant nehéz egyáltalán mérkőzést nyerni.”
Majoros (szemben) hosszú idő után az első magyar játékos a Bundesligában Forrás: Bad Königshofen
Majoros (szemben) hosszú idő után az első magyar játékos a Bundesligában Forrás: Bad Königshofen
A 21 éves játékosnak a nemrég véget ért felnőtt Európa-bajnokságon nem jött ki a lépés, nem tudott igazán maradandót alkotni. Nem úgy a szezon elején az osztrákok elleni hazai csapat Eb-selejtezőn, amelyen a még mindig nagyon fiatal magyar csapat tagjaként, Ecseki Nándor (22), Lakatos Tamás (23) és Szudi Ádám (22) oldalán 3:2-es győzelmet aratott. „Pazar mérkőzést játszottunk, meglepően sok néző ült a lelátón, így remek hangulatban tudtunk győzni. Nem volt vesztenivalónk, az osztrákok játszottak nyomás alatt, s szerencsére a végére kijött a lépés. Persze ez nem volt véletlen, remek csapatot, közösséget alkottunk együtt, régóta együtt játszunk, ez talán a legfontosabb összetevője sikerünknek.” Majoros jelenleg 104. helyen áll a világranglistán, volt már a legjobb százban is, természetesen újra az a célja, ugyanakkor konkrét elvárása nincs magával szemben a mostani szezonra, amelyben a Bundesligában és a magyar válogatottban is szeretne helytállni. „Ahogyan eddig is, a legfőbb célom, hogy minél többet ismerjek meg magamból, nem szeretek túlságosan előre tekinteni. Természetesen mindig a győzelemre játszom, de az addig elvégzendő munka és az odáig vezető út érdekel engem igazán.” További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.