- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jobb az esély

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu [1] Április 15-én rendezték a kajak-kenuzók ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyét Barcelonában, a magyar válogatott pedig mind a négy szakágban szerzett kvótát a Buenos Aires-i ötkarikás játékokra, amely október 6-án kezdődik. Leány kajakban Rendessy Eszter, kenuban Gönczöl Laura, fiú kajakban Kiss Ádám, kenuban Pálla Balázs képviseli Magyarországot Argentínában.

Kiss Ádám (balról) is bizonyítani szeretne Buenos Airesben [2]

Kiss Ádám (balról) is bizonyítani szeretne Buenos Airesben

A kvótaszerzés azonban cseppet sem volt egyszerű,  a fiataloknak ugyanis a síkvíz mellett szlalomban is bizonyítaniuk kellett, s a két szakágban nyújtott összesített eredményük alapján juthattak tovább. Szerencsére ez egyik magyarnak sem okozott gondot, annak ellenére, hogy a szlalomot alig egy évvel ezelőtt kezdték el tanulni.

Az utánpótlás szövetségi kapitány, Makrai Csaba nemrégiben értesült a hírről: Buenos Airesben nem összesített eredmény lesz, hanem a síkvízi és a szlalomverseny után is dobogóra állhatnak a fiatalok.

„Három olyan versenyzőnk van, akinek sokkal kedvezőbb ez a felállás − így a kapitány. − Egyedül Pálla Balázs az, aki egy kicsit rosszabbul járt, mivel ő összesítésben sokkal esélyesebb lett volna. Nem szeretnék terhet tenni senkire, annyit kérek tőlük, hogy hozzák ki magukból a legtöbbet, akkor nem lehet baj. Alapvetően már arra is büszkének kell lennünk, hogy mind a négyen ott lehetnek Argentínában!”

A kvartett egyébként Győrött edzett közösen három napot a héten, ahol természetesen gyakorolták a szlalomot is, hiszen ettől függetlenül helyt szeretnének állni ebben a szakágban is. Makrai szerint ugyanakkor nem ez lesz a fő cél, egyelőre nem lát reális esélyt arra, hogy négyük közül bármelyik versenyző dobogóra álljon a szlalomosok között.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN [3] a sportági aloldalunkon.