UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-09-30 19:35

A címvédés a cél

Szerdán lép először pályára az előző szezon junior leány bajnokcsapata, a Vasas Akadémia a KSC Szekszárd alakulata ellen az új kiírás alapszakaszában. A vezetőedző, Szkocsovszki Igor beszélt a várakozásairól, s arról, milyen változások vannak a keretben.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Szerdán kezdi meg a Vasas Akadémia junior leánycsapata a korosztályos bajnokságot a KSC Szekszárd együttese ellen. Szkocsovszki Igor alakulata a tavalyi szezonban országos bajnok lett, s erre a 2018/19-es kiírásban is minden esélye megvan, hiszen csak két játékos „öregedett ki” a korcsoportból. Igaz, ők meghatározóak voltak:

Nagy küzdelem után győzte le a Csata DSE-t a az előző szezon országos döntőjében a  Vasas Akadémia (fehérben) junior leánycsapata
Nagy küzdelem után győzte le a Csata DSE-t a az előző szezon országos döntőjében a Vasas Akadémia (fehérben) junior leánycsapata
Tóth Orsolya és Sara Heljic már a felnőttcsapatot erősíti − így Szkocsovszki. − Nem mondható az, hogy nagymértékű a változás, hiszen utánpótlásról beszélünk, ugyanakkor mind a ketten alapembernek számítottak, így meg kell keresnünk a megfelelő embereket a helyükre. Sara volt a magasemberünk, s az biztos, hogy hasonlót nem találunk a helyére, tehát mezőnyjátékosokkal kell pótolnunk. Az alapszakaszban hat-hét kadétlánynak is meg szeretném adni a lehetőséget a bizonyításra, közülük kell kiválasztanom a leginkább megfelelőket.” A vezetőedző arról is beszélt, nem titok, hogy a Vasasnál mindig a bajnoki cím a cél, s idén is szeretnék elhódítani a trófeát. Erre igazán reális esélye az előző szezonban a pasarétiek mellett a Csata DSE alakulatának volt, a többi csapat leginkább csak a harmadik helyért volt játékban. Adódik a kérdés, idén ez megváltozhat-e? „Mindenki meg szeretné nyerni a bajnokságot. A Pécs és a DVTK is biztosan négy közé akar jutni, s nem hiszem, hogy a trófeára nem gondolnak. Nekik, és a többi csapatnak is ugyanúgy megvan az esélye, mint nekünk vagy a Csatának. Szerintem lesz néhány olyan klub is, amely meglepetést okozhat.” A mester kifejtette, hogy a fiatalok csúcsformáját mindig a szezon végére időzítik, s az ezt megelőző időszakban az van a célkeresztben, hogy minél többet fejlődjenek. Ennek okán az alapszakasz küzdelmei alatt fontos, hogy mindenki megkapja a lehetőséget, s összeálljon az az alakulat, amely a legjobb nyolc között stabilan a keretben lesz. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.