UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-09-30 10:54

A döntő az alapelvárás

A DVTK Akadémia leány kadét kosárlabdacsapata a harmadik helyen zárta a legutóbbi bajnokságot. Az alakulat 2017/18-as idénybeli vezetőedzője, a miskolci klub szakmai igazgatója értékelte az előző szezont, s beszélt arról, milyen várakozásaik vannak a hamarosan induló bajnokságban.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A DVTK Akadémia leány kadétcsapata hatalmas csatában szerezte meg a bajnoki bronzérmet az előző szezonban. A budapesti Gabányi László Sportcsarnokban rendezett országos nyolcas döntő éremcsatájában Magyar Gergely alakulata a Harsányi Mária által irányított KSC Szekszárd együttesével nézett farkasszemet, s végül 63−60-as sikerrel felállhatott a dobogóra (a bajnokságot egyébként a Csata DSE nyerte a Vasas Akadémia előtt).

A DVTK Akadémia 2017/18-as szezonbeli országos bajnoki harmadik kadétcsapata
A DVTK Akadémia 2017/18-as szezonbeli országos bajnoki harmadik kadétcsapata
Magyar Gergely elmondta, ő akkor sem lenne feltétlenül elégedett, ha ők nyertek volna: „Én nem eredményekben mérem azt, mennyire vagyok elégedett. Sokkal inkább abban, hogy mekkora fejlődést látok a lányok játékában. Tavaly augusztusban vettem át az irányítást, s a velem eltöltött tíz hónap alatt úgy vélem, hogy rengeteget tanultak a lányok, emiatt büszke vagyok rájuk. Ők érem formájában szerencsére kaptak pozitív visszajelzést a munkájukról, és az is pozitívum, hogy nem elkényelmesedtek tőle, sokkal inkább rájöttek, meddig lehet eljutni kemény munkával, s még inkább megjött az étvágyuk a sikerekhez.” A mester arról tájékoztatta oldalunkat, hogy a kadétcsapatot az új szezonban már ifj. Tóth Viktor irányítja, ő pedig a juniorok edzője lesz a folytatásban, amellett, hogy a szakmai igazgatói feladatait is ellátja. Kifejtette, hogy gyakorlatilag teljesen kicserélődött az U16-os alakulat: „Mindössze négy olyan lány van, aki maradt a kadétok között, mivel a többiek átléptek a juniorkorosztályba. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy nincsen igazi magas emberünk, ez biztosan hátrány lesz, emiatt át kell alakítani a játékszerkezetet.” Magyar beszélt arról is, hogy náluk az alapelvárás a nyolcas döntőbe jutás, s ez most sem változik. Ugyanakkor hangsúlyozta: „Évről évre nehezebb odaérni a legjobbak közé, mivel rengeteg az ügyes fiatal. Úgy látom, hogy a 2004-es generációban különösen sok tehetség van, s ez jó, mert egyre több az olyan évjárat Magyarországon, amelyik kiemelkedő.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.