UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2018-09-30 12:55

Második hely az Öt nemzet viadalon

A magyar csapat 31 számban 33 dobogós helyezést, köztük kilenc győzelmet szerzett a győri U16-os megmérettetésen. A csehek még ennél jobbak tudtak lenni az összesítésben.

K. T. I./UP-info - utanpotlassport.hu Csehország nyerte az idei Öt nemzet viadalt Győrben, miután összesítésben 447 pontot szereztek, a magyar válogatott alig lemaradva, 426,5 ponttal ért be a második helyre. A szlovének 265 ponttal értek fel az összesített dobogó harmadik fokára, míg a horvát csapat 248,5 ponttal a negyedik, a szlovákiai pedig 226-tal az ötödik lett a régiós megmérettetésen. A magyarok 33-szor állhattak a dobogóra, ebből kilencszer annak legfelső fokára, mindezt összesen 31 számban!

A sikeres magyar csapat Forrás: atletika.hu
A sikeres magyar csapat Forrás: atletika.hu
„Szépen küzdöttek a gyerekek, büszkék lehetünk a fiatal magyar atlétákra" – értékelte Lengyák György utánpótlás referens az atletika.hu-nak a tornát, amelyen az őszies, hideg széllel is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek. A legjobb magyar versenyző különdíját a lányoknál Kövér Fanni kapta, nemcsak két győzelméért, hanem a diszkoszvetésben elért négy méteres egyéni csúcsjavításáért is. A fiúknál is dobóatléta, az eddigi legjobbját hat méterrel túlszárnyaló gerelyhajító, Magyari Kristóf vehette át a trófeát. De Lengyák György szerint az övéik mellett is akadt bőven kiemelni való teljesítményt.
A legjobb magyarok: Kövér Fanni és Magyari Kristóf Forrás: atletika.hu
A legjobb magyarok: Kövér Fanni és Magyari Kristóf Forrás: atletika.hu
„A biztató eredményt elért győztesek, helyezettek közül külön megemlíteném Spiller Tizianát, aki immáron harmadszor volt eredményes tagja a serdülő válogatottnak, már 13 évesen is indult a viadalon. De ide kívánkozik a 2000 méteren kettős győzelmet aratott versenyzőink teljesítménye is. Csuta Dorottya még jobb időeredményét az időnkénti nagy szél akadályozta meg; társa, Varga Gréta jó futása látványos hajrájáról is emlékezetes marad. Elégedett vagyok mindkét 4x100 méteres váltó teljesítményével, hasznos volt az egy héttel ezelőtti közös váltóedzés Székesfehérváron.” Lengyák György szerint a torna idén is elérte célját: plusz nemzetközi rutint, s komoly sikerélményt adott a résztvevőknek, akik remélhetőleg még motiváltabban vágnak neki a hamarosan rajtoló fedett pályás versenyszezonnak. A magyarok teljes eredménysora és a verseny végeredménye ITT böngészhető. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.