UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-10-01 16:46

Búfelejtés Spanyolországban

Lakotár Hanna jóvoltából magyar elsőséget is hozott a vasárnap zárult nemzetközi női boksztorna a spanyolországi Castellón de la Planában, ahol tizenhárom ország kesztyűs amazonjai léptek szorítóba.

Jancsó Kornél    utanpotlassport.hu    A Boxam elnevezésű és hölgyek számára kiírt  ökölvívó versenyen, ahol a felnőttek mellett a  juniorok és az ifjúsági korúak is ringbe szállhattak, összesen nyolcvannyolcan próbáltak szerencsét, és a torna legvégén örvendezők között magyar is akadt, miután  a kőszegi Lakotár Hanna a döntőben sem kegyelmezett aktuális ellenfelének.

A női szövetségi  kapitány, Kovács Mária és  Lakotár Hanna, aki 54 kg-ban három spanyol riválisát verve lett tornagyőztes Forrás: boxing.hu
A női szövetségi kapitány, Kovács Mária és Lakotár Hanna, aki 54 kg-ban három spanyol riválisát verve lett tornagyőztes Forrás: boxing.hu
A 17 éves tehetség 51 helyett ezúttal egy súlycsoporttal feljebb, az 54 kilósok között szerepelt, és bár az ő kategóriájában is voltak más külföldi indulók, a sors(olás) úgy hozta, hogy három hazai bokszoló került az útjába az aranyéremig vezető pofonosztásban. Lakotár a tornán résztvevő válogatott legfiatalabb tagjaként végig  kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, s meggyőző ökölvívással érdemelte ki az első helyet. Éppenséggel ifi reménységünknek is kijutott a bánatból a mostani torna előtt, hiszen nem járt sikerrel az augusztusi, budapesti korosztályos világbajnokságon. Pedig a kétszeres junior Európa-bajnoki bronzérmes magyar lány megalapozottan nagy reményekkel érkezett a Duna Arénába, ahol viszont már első vetélytársával szemben elvérzett – igaz, nem akárkitől, hanem egy korábbi junior Eb-ezüstérmes orosztól kapott ki. Jó ideig elnehezült lélekkel emésztgette a kudarcot, amely azonban a friss spanyolországi ringremeklés nyomán immár végleg a múlté lehet, s Hanna töretlenül fejlődhet, hogy nemzetközileg is roppant eredményes bokszolóvá váljon. További korosztályos híreink ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.