UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2018-10-01 11:59

Sikerek Szerbiában

Az U23-as világbajnokságra készülő kötöttfogású válogatott Szerbiába utazott az idei Ljubomir Ivanovics Gedzsa-emlékversenyre. A viadalról a Lévai Zoltán és Fodor Zoltán vezette alakulat öt éremmel tért haza, ráadásul a csapatpontversenyben a harmadik helyen végzett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu  Néhány héttel az orosz birkózó szövetség meglepő döntést hozott; az október végén, Budapesten kezdődő felnőtt birkózó-világbajnokságra készülő orosz kötöttfogású válogatott a szerbiai Mladenovac városában, a 32. Gedzsa-emlékversenyen tartja világbajnoki főpróbáját.

Nem sokon múlott, hogy Vitek Dáriusz (balról) legyőzze Rió olimpiai bajnokát Forrás: birkozoszov.hu
Nem sokon múlott, hogy Vitek Dáriusz (balról) legyőzze Rió olimpiai bajnokát Forrás: birkozoszov.hu
Ez a magyar U23-as kötöttfogású válogatottnak feltétlenül jó hírt jelentett, ugyanis gőzerővel készül a november 12-én kezdődő korosztályos világbajnokságra. Labdába azonban nem igazán tudtak rúgni az oroszokkal szemben, akik egyedül a 77 kilogrammos súlycsoportban nem tudtak diadalmaskodni (ott a vajdasági világbajnok, Nemes Viktor ismét elbánt az Európa-bajnok  Alekszandr Csehrikinnel) − írja a birkozoszov.hu. Azt azonban mindenképpen meg kell említenünk, hogy az egyébként 11 országot felvonultató viadalon előfordult, hogy a magyar színeket képviselő versenyzők is megszorították az oroszokat. A 87 kilogrammosok döntőjében az U23-as Európa-bajnokság ötödik helyzettje, Vitek Dáriusz sikere csupán egy hajszálon múlt... Ráadásul nem is akárki ellen: a riói olimpia győztese, David Csakvetadze  a fináléban úgy győzött a Budapesti Honvéd versenyzője ellen 3−2-re, hogy egyszer sem tudta intéssel leküldetni a földre a magyar fiút. Dáriusz folyamatosan hajtott, és az utolsó fél percben lentről is lehetőséghez jutott, sőt nem sokon múlt, hogy onnan megpörgesse a nála jóval rutinosabb, világklasszis ellenfelét. Ebben a súlycsoportban a BVSC-s Papp Bertalan is dobogóra állhatott, harmadik lett, akárcsak az 55 kilogrammos érdi Kovács Bence. A magyar csapat további két ezüstérmét az U23-as Eb-ötödik Losonczi Dávid, valamint a kadét Eb-ezüstérmes, honvédos Kovács Bence szerezte.  Mind a ketten orosz versenyzőktől szenvedtek vereséget Szerbiában. A magyar alakulat ezzel a csapatrangsor harmadik helyén végzett Oroszország és Szerbia mögött.

LJUBOMIR IVANOVICS GEDZSA-EMLÉKVERSENY, SZERBIA A magyar csapat eredményei. 55 kg: 3. Kovács Bence (Érdi Spartacus) 60 kg: 4. Andrási József (Budapesti Honvéd SE) 63 kg: 2. Kovács Bence (Budapesti Honvéd SE) 67 kg: 5. Losonczi Ottó (ESMTK) 72 kg: 5. Lévai Tamás (Budapesti Honvéd SE) 82 kg: 2. Losonczi Dávid (ESMTK) 87 kg: 2. Vitek Dáriusz (Budapesti Honvéd SE) 87 kg: 3. Papp Bertalan (BVSC-Ganz-Jászkisér)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.