UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-10-03 07:22

Új fejezet Jászberényben

A Magyar Országos Korcsolyázók Szövetsége Jászberényben folytatta konzultációs sorozatát, amelynek fő témája az volt, hogyan tegyék népszerűbbé és eredményesebbé a sportágat.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Minden jászberényi gyerek tanuljon meg korcsolyázni és úszni – ez a városvezetés és a Magyar Országos Korcsolyázók Szövetségének a célja. A MOKSZ vezetősége Jászberényben folytatta konzultációs sorozatát, hogy az önkormányzat és a tagszervezetek képviselőivel olyan utat találjon, amellyel a lehető leghatékonyabban folyhat a szakmai munka a városban.

Belovai Józsefék innentől ingyen használhatják a jeget Jászberényben
Belovai Józsefék innentől ingyen használhatják a jeget Jászberényben
Az elsődleges téma az volt, hogy óvodai programot hozzanak létre. A szövetség Gyere korizni! elnevezéssel utánpótlás-nevelési programot vezetett be Jászberényben. Ez annyit tesz, hogy az év hét hónapjában rendelkezésre álló jég naponta 8–14 óráig az óvodáké és az iskoláké, délután pedig a jégkorongozók és a korcsolyázók osztoznak rajta. Így a gyerekek évente 24 alkalommal korcsolyázhatnak ingyen. A Jászberényi SE korcsolyaszakosztályának edzője, Belovai József beszélt oldalunknak a törekvésről: „Szeretném kiemelni a szövetség munkáját. Szerintem példaértékű, hogy városról városra járnak a vezetők azért, hogy a sportág minél népszerűbb és eredményesebb legyen. Az óvodások Jászberényben mostantól oktatókkal tanulhatnak ingyen korcsolyázni, így több eséllyel kapnak kedvet ahhoz, hogy versenyszerűen űzzék a sportot. Ehhez nagy segítség az is, hogy a városban sportiskola működik. Abban bízunk, hogy két-három éven belül megnő az érdeklődés a jégkorong, a műkorcsolya, a gyorskorcsolya és a rövid pályás gyorskorcsolya iránt.” A gyorskorcsolyázók eddig nem voltak egyszerű helyzetben Jászberényben, hiszen a jég nagyon drága. Belovai elmondása szerint éves szinten nyolcmillió forintba kerül az, hogy egy héten ötször ötven percet a jégen edzhessenek. A tréner kifejtette, hogy a folytatásban ezen a téren is segítséget kapnak: „Ezután ingyen használhatjuk a jeget, ez óriási segítség, ez a teher eddig a szülőkre hárult, akik nehezen tudták finanszírozni gyermekük sportolását. Innentől kezdve csak a versenyeztetés hárul rájuk.. Ez sem egyszerű feladat, mert a soron következő szezonban például tizenhárom megméretést terveztünk, és ezek döntő többsége külföldön lesz.” A szövetség ügyvezető igazgatója, Schulek Csaba így nyilatkozott az moksz.hu-nak a jászberényi megbeszélést követően: „A MOKSZ elnöksége és a korcsolyázók nevében köszönöm az önkormányzat példamutató szerepvállalását, amire a jövőben is számítunk. Ígérem, gyorsan és tervezhető módon eljuttatjuk a műhelytámogatást a gyorskorcsolya-szakosztálynak. Fő célunk, hogy Jászberényben központosított rendszer épüljön ki, tehát egy klub, egy szervezet álljon kapcsolatban a szövetséggel. Ez megkönnyíti az operatív feladatok ellátását, és eredményesebb szakmai munkát tesz lehetővé.” Egyéb korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.