UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-10-04 17:49

Elkezdődött

Az előző szezon élcsapatai hozták a kötelezőt a leány juniorbajnokság alapszakaszának kezdetén. Közülük többen is magabiztos teljesítményt nyújtottak.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu  Az alapszakasz első fordulójával vette kezdetét a leány juniorbajnokság, s az előző szezon „topcsapatai” hozták a kötelezőt. Mi több, volt olyan együttes, amelyik 86 pontos különbségű győzelmet aratott.

Nyolcvanhat pontos győzelmet aratott a Csata DSE juniorcsapata
Nyolcvanhat pontos győzelmet aratott a Csata DSE juniorcsapata
Igen, 86 pontosat. A Csata DSE otthonába érkezett a Nyíregyházi Kosársuli. Az idei U17-es világbajnoki negyedik, U18-as Európa-bajnoki bronzérmes Horváth Fruzsinával felálló Csata már az első félidőben 35 ponttal vezetett (49−14), ám a tempót fokozni tudta az utolsó két negyedben, amely után 110−24 állt az eredményjelzőn a budapestiek javára. A kosarak megoszlottak, a legeredményesebb játékos Horváth volt 25 ponttal. A legpikánsabb párosításnak talán a KSC Szekszárd−Vasas Akadémia mérkőzés ígérkezett. Ám a félidőben már akkora előnyt alakított ki magának a tavalyi bajnok Vasas (45−23), hogy Harsányi Mária együttese már nem tudta ledolgozni hátrányát, hiába nyerte meg stabilan az utolsó két negyedet (21−13, 18−14). A végeredmény 72−62 lett a pasarétiek javára. Színvonalas meccs alakulat ki a DVTK Akadémia−Török Flóris-Törekvés SE találkozójából. A budapestiek az első két játékrészt követően még vezettek három ponttal, ám a miskolciak megfordították a párharcot, végül 62−59-re nyertek. A BEAC-Újbuda KA a tavalyi bronzérmes alakulattal, a Kosárlabda Akadémia Péccsel mérte össze a tudását. A baranyaiak végig dominálták a találkozót, s megérdemelt, 82−51-es győzelmet arattak. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.