UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-10-04 16:50

Fiatalos lilák

Az utánpótlás-bajnokságok után szerdán megkezdődött a vízilabdázók élvonala, a felnőtt OB I is. Ugyan a tizennyolc csapatból még csak tíz ugrott medencébe az első fordulóban, így is bőven akadtak köztük olyanok, amelyekben kitűntek az 1998. január 1. után született pólósok. Ezúttal az UVSE fiataljai voltak a legeredményesebbek.

M. Sz. utanpotlassport.hu Sokak nagy örömére szerdán megkezdődött a vízilabdázók élvonala, a felnőtt OB I. Igaz, az első fordulóban idáig kilencből öt mérkőzés zajlott le, de nem panaszkodhatnak a sportág kedvelői, hiszen izgalmas párharcokon vannak túl a csapatok, amelyeken az 1998. január 1. után született pólósok is rendre eredményesek voltak. Több gárda is lehetőséget adott az utánpótláskorúaknak, akik ezzel éltek is. A 2018–19-es bajnoki évad a Metalcom Szentes és a ZF-Eger csatájával indult. Utánpótláskorú játékosnak csak a szentesieknél jutott szó, név szerint a 20 éves Pellei Kristófnak, akinek ez már az ötödik évada az élvonalban. A szentesi fiú két lövésből egyszer talált be, az együttes összesen hétszer, de ez is kevésnek bizonyult a magasabb játékerőt képviselő egriek ellen, akik 16‒7-re megnyerték a találkozót. Az AVUS és a Budapesti Honvéd SE párharca hozta a legszorosabb küzdelmet szerda este. A szombathelyieknél az augusztusi ifjúsági világbajnokságot megjárt Ekler Bendegúz, a fővárosiaknál a KSI SE-től nyáron eligazolt Kardos Alexander volt eredményes. Előbbi egyszer, utóbbi kétszer talált be, a két csapat mérkőzését a Budapesti Honvéd nyerte 11‒9-re.

Csak utánpótláskorú vízilabdázó talált be az UVSE-ből a Szolnoki Dózsa ellen Forrás: UVSE
Csak utánpótláskorú vízilabdázó talált be az UVSE-ből a Szolnoki Dózsa ellen Forrás: UVSE
Nem volt eredményes utánpótláskorú játékos a Vasas Plaket 17‒6-ra elveszített A-HÍD OSC-Újbuda elleni viadalán (igaz, a Vasas kapujában szerephez jutott a 20 éves Dévai Kristóf, aki öt védéssel segítette csapatát). Nem úgy a Miskolci Vízilabda Club és Kaposvári VK párharcán. A miskolciaknál ugyanis több fiatal is szerephez jutott, akik közül az egyaránt 20 éves Vadovics Viktor és Nagy Ádám tűnt ki góljaival. A túloldalon is akadt eredményes fiatal: a 19 éves Lukács Ábel Benedek. A mérkőzést a borsodiak nyerték 14‒9-re. A legérdekesebb találkozó ‒ utánpótlás szempontból ‒ mégiscsak az UVSE Szolnoki Dózsa ellen vívott ütközete volt. A fővárosiaknál ugyanis azon túl, hogy 14-ből 11 játékos 1998. január 1. után született, csak közülük találunk gólszerzőt a jegyzőkönyvben. Ugyan a tavalyi ezüstérmes szolnokiak 13‒7-re győztek, remekül tartották magukat a fiatalok ‒ a harmadik negyed végén csak három gól volt a különbség ‒, akik közül a 19 éves Somogyi Tamás volt a legeredményesebb két találattal. Nagy Viktor kapujába ugyanakkor beköszönt Baksa Benedek, Korbács Gábor Ferenc, Konarik Ákos, Telek Marcell és Vigvári Vendel is.

Metalcom Szentes‒ZF-Eger 7‒16 Sz: Pellei Kristóf (20) 1 gól E: ‒ AVUS‒Budapesti Honvéd SE 9‒11 A: Ekler Bendegúz (18) 1 gól H: Kardos Alexander (20) 2 gól Vasas Plaket‒A-HÍD OSC-Újbuda 6‒17 V: Dévai Kristóf (20) 5/16 védés O: ‒ PannErgy-MVLC‒Kaposvári KK 14‒9 M: Vadovics Viktor (20) 1 gól, Nagy Ádám (20) 1 gól K: Lukács Ábel Benedek (19) 1 gól UVSE‒Szolnoki Dózsa 7‒13 U: Somogyi Tamás (19) 2 gól, Korbács Gábor Ferenc (20) 1 gól, Baksa Benedek (18) 1 gól, Konarik Ákos (17) 1 gól, Telek Marcell (19) 1 gól, Vigvári Vendel (19) 1 gól Sz:‒

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.