- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Külvilág kizárva

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu  [1]  − Milyen célokkal vágtál neki a felnőttvébének?

− Az idei összes felnőttversenyre úgy tekintettem, hogy tökéletes felkészülési lehetőség az ifjúsági olimpiára. Az egész évet az ötkarikás játékokra építettük, ezért versenyeztem szinte végig a nálam idősebbek között. Az volt a legszebb az egészben, s szerintem Mexikóban ez volt a sikerünk titka is a váltóbeli társammal, Bruckmann Gergővel, hogy lazák és felszabadultak lehettünk. Remek volt a miliő. Az, hogy dobogóra állhattunk, nekem már csak a hab volt a tortán.

Gulyás Michelle azt mondja, a lövészeten nagyon sok múlhat Forrás: MTI/Kovács Tamás [2]

Gulyás Michelle azt mondja, a lövészeten nagyon sok múlhat  •  Forrás: MTI/Kovács Tamás

− Mekkora önbizalmat ad az ifjúsági olimpiára a nagyok között szerzett ezüst?

− Egyértelműen ösztönzően hat. Sokkal jobban várom, ugyanakkor most nagy nyomás nehezedik rám azzal, hogy az ifjúságiak között kell bizonyítanom. Az idei korosztályos világbajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem: hetedik lettem. Persze ez is szép eredmény, főleg úgy, hogy előtte egy hónapig sérüléssel bajlódtam, de összességében azért jobb szereplésben reménykedtem.

− Azt mondod, nagyobb lesz a nyomás rajtad Argentínában.

 Igen, mert teljesen más lesz a mezőny, így másként is kell versenyezni. Éppen emiatt az utolsó néhány hétben arra helyeztük a hangsúlyt a felkészülésemben, hogy ki tudjam zárni a külső tényezőket – például a lövészetnél, hiszen az öttusában leginkább a technikai számok döntenek a helyezésekről.

− Elégedetlenül térnél haza, ha nem állhatnál dobogóra Buenos Airesben?

− Az attól függ. Ha úgy nem sikerülne érmet nyernem, hogy minden a tervek szerint ment, akkor nem. Meg tudnám nyugtatni magam azzal, hogy a felnőttvébén elért eredményem nagyon jó alap a jövőmet illetően. Mindazonáltal nyilván nem az a célom, hogy lecsússzak a dobogóról, hiszen éremért utazom, s mindent meg is teszek azért, hogy a nyakamba akasszák.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN [3]  a sportági aloldalunkon.