UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-10-05 17:31

Megállíthatatlanul?

A hetedik meccsén az addig szintén százszázalékos cseh Znojmo együttesét múlta felül a MAC Budapest ifjúsági csapata az osztrák U18-as jégkorongbajnokságban. Kangyal Balázs együttese így hibátlan mutatóval vezeti a bajnokságot, a gárda csatárduója, Keresztes Levente és Schlekmann Márk pedig összesen több, mint negyven pontnál tart a mostani évadban.

B. V. – utanpotlassport.huKitűnően kezdte a 2018/19-es bajnoki évadot a MAC Budapest ifjúsági csapata. Az osztrák bázisú EBJL-ben és a hazai pontvadászatban párhuzamosan szereplő együttes mindeddig veretlen a szezonban, mi több, valamennyi mérkőzését a rendes játékidőben nyerte meg.

Hétből hét sikernél tart az idényben a MAC ificsapata Forrás: MAC Budapest
Hétből hét sikernél tart az idényben a MAC ificsapata Forrás: MAC Budapest
Legutóbb, péntek délután az addig szintén százszázalékos cseh HC Orli Znojmo csapatával mérkőzött Kangyal Balázs legénysége. A hazai ligában címvédő társaság pazarul kezdte a találkozót: Danalizi Gergő már a harmadik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik ezúttal nem a „jól megszokott” Kisstadionban, hanem a káposztásmegyeri Jégpalotában játszottak. A folytatásban ugyan Svoboda révén a 21. percben gyorsan jött a vendégek egyenlítő találata, erre háromszor válaszoltak az egyébként szinte végig fölényben játszó MAC-osok: először Molnár Bálint, majd Keresztes Levente, végül pedig Aleksandr Kritski volt eredményes. Hozzá kell tenni, hogy mind a három gólnál a csapat 16 esztendős támadója, Schlekmann Márk adta az aszisztot. És mivel a harmadik harmadban nem esett gól, a MAC 4–1-re nyerte a rangadót.
Keresztes Levene (balra) és Schlekmann Márk
Keresztes Levene (balra) és Schlekmann Márk
A Keresztes, Schlekmann csatárduó – amelynek mindkét tagja két évvel fiatalabb a mezőny jelentős részénél –  egyébként csak úgy, mint tavaly, parádézik. Az első hét fordulóban előbbi tíz, utóbbi tizenegy gólt ütött, összesen pedig negyvennégy pontot hoztak össze. És csak úgy, mint a teljes csapat, magabiztosan robognak a liga élén. Az amúgy két csoportra osztott bajnokság alapszakaszában valamennyi magyar együttes a „B” jelű „tízesben” szerepel. És gyorsan hozzá kell tenni: nemcsak a fővárosiak, hanem a Fehérvár AV19 alakulata is veretlenül áll: ötből öt mérkőzést nyertek, ebből kettőt hosszabbításban. Rajtuk kívül remekel a kisebb meglepetésre második helyen tanyázó Debrecen, s lőtávolban van még a Vasas és az UTE is. A hét végén újabb magyar érdekeltségű találkozók következnek, szombaton például pályán lesz a KMH, a Fehérvár, a DVTK és az FTC is. Jövő szerdán pedig jön a legnagyobb hazai rangadó, összecsap a két veretlen csapat, a MAC fogadja a Volánt.

AZ OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL) A pénteki mérkőzéseken: MAC Budapest–HC Orli Znojmo (cseh) 4–1 (1–0, 3–1, 0–0) G.: Danalizi (3.), Molnár B. (23.), Keresztes (25.), Kritski (28.), illetve Svoboda (21.) Kapura lövések: 39, ill. 28 Büntetőpercek: 8, ill. 16. Emberelőnyök: 8/2, ill. 4/0 KMH–Okanagan HC „Red” (osztrák) 2–7 Vasas–Klagenfurt (osztrák) 0–6 DVTK Jegesmedvék–RB Salzburg/EKZ Juniors (osztrák) 13–0 Debreceni Hokiklub–RB Salzburg 0–6 A csoport állása: 1. MAC Budapest 21 pont/7 mérkőzés, 2. Debreceni Hoki Klub 16/7, 3. Fehérvár AV19 13/5, 4. Vasas 13/8, 5. UTE 12/5, 6. HC Orli Znojmo 12/5, 7. KMH 6/8, 8. DVTK Jegesmedvék 3/6, 9. Győri ETO HC 0/5, 10. FTC 0/5

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.