UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-10-05 09:42

Újonc hálóőr

A BVSC-Zuglóban pallérozódott, ahol az előző évadban bajnoki címet ünnepelt az ifjúsági vízilabdázók között, de rendszeresen lehetőséget kapott az OB I/B-ben is. Az új idényre a miskolci OB I-es csapathoz igazolt. A múltról, jelenről és jövőről is beszélt honlapunknak a következő hónap elején 19. életévét betöltő Mizsei Márton.

M. Sz.utanpotlassport.hu Mizsei Márton megjárta az előző hónapban a minszki junior Európa-bajnokságot, ahol szintén bravúros védésekkel segítette csapatát, amely végül a hetedik helyen zárta a kontinensviadalt. Kiváló teljesítményével felhívta az élvonalban szereplő Miskolci Vízilabda Club (PannErgy-MVLC) figyelmét, és nem is hezitált sokat: a váltás mellett döntött. – Hogyan és mikor jött a megkeresés a miskolciaktól? – Az egyik tavalyi mérkőzés után kezdtek érdeklődni utánam, aminek nagyon örültem, mert egy kiváló csapatról van szó. Így nem is gondolkodtam sokat.

A miskolciak újdonsült hálóőre Mizsei Márton Forrás: vlv.hu
A miskolciak újdonsült hálóőre Mizsei Márton Forrás: vlv.hu
– Nehéz volt ott hagyni a zuglóiakat? – Természetesen. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, nagyszerű nevelőegyesületnek tartom. Mindent ott tanultam az elmúlt nyolc évben, amióta vízilabdázom. – Hogy tetszik eddig a légkör? Milyenek az edzések Miskolcon? – Rengeteget ad az edzésmunkámhoz az, hogy egy ilyen profi felnőttcsapat tagja lehetek. Ennek köszönhetően még inkább bizonyítani szeretnék. A heti öt-tíz edzés ‒ egyéni képzéssel tarkítva ‒ által pedig sokat fejlődtem ez alatt a rövid idő alatt is. Nagy segítség az is, hogy egyéni tanrenddel végezhetem az uszoda mellett található kiváló Miskolci Egyetemet. Természetesen nem könnyű, hogy több fronton is helyt kell állnom, de mindent megteszek, hogy mindez maximálisan sikerüljön. – Mi a véleményed az együttesről? – Úgy érzem, hogy nagyon erős csapatunk van. A hangulat is kiváló, és a társaim is rendkívül befogadóak voltak velem az első pillanattól kezdve. Mindez nagyban megkönnyítette a beilleszkedést.
A minszki junior Európa-bajnokságon hetedik helyen végző csapat Forrás: MVLSZ
A minszki junior Európa-bajnokságon hetedik helyen végző csapat Forrás: MVLSZ
– Részt vettél nemrégiben a fehéroroszországi U19-es Európa-bajnokságon. Hogyan értékeled a minszki szereplést? – A csapatban szerintem több volt, mint a megszerzett hetedik hely, hiszen remek játékosok alkották a brigádot. A győztes görögök más szintet képviseltek, de az utánuk lévő hat-hét csapat hasonló erőviszonyok között mérte össze a tudását. Pillanatnyi forma kérdése volt, hogy ki tud előrébb végezni. Sajnos nekünk nem jött ki jól a lépés, de a kiharcolt junior-világbajnoki részvételnek – nagyon örülök. – Mik a céljaid a közeljövőt tekintve? – Szeretnék minél több lehetőséget kapni az élvonalban, hogy megmutathassam, mire vagyok képes. Illetve az említett jövő évi junior vébén is szeretnék részt venni. További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.