UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-10-06 17:15

Dévényi az első kitüntetett

A tegnapi napon első alkalommal adták át a nemrégiben alapított Dr. Dobos Imre-emlékdíjat. A Dobos család és a PLER-Budapest közös elismerését elsőként Dévényi Róbert vehette át.

Mihók Richárd utanpotlassport.hu Dr. Dobos Imrét a kézilabda régi követői nagyon jól ismerhetik. Nemcsak nagyszerű játékos volt, hanem kiváló szakvezető is, aki 1955-ben egy ízben vezethette a kis- és nagypályás nemzeti csapatot. Tiszteletére 2018-ban a XVIII. kerületi önkormányzat posztumusz Pestszentlőrinc-Pestszentimre Sportérdeméremmel tűntette ki, ám az elismeréshez tartozó pénzjutalmat családja a PLER-Budapest javára fordította. Kardos Gábor, korábbi önkormányzati képviselő, és a Dobos család a felajánlott összegből megalapította a Dr. Dobos Imre emlékdíjat.

received_242908656582411
received_242908656582411
A díjjal azt az egy utánpótláskorú játékost támogatják, aki az adott évben kimagasló teljesítményt nyújt. A bizottság egyhangú döntése alapján idén Dévényi Róbert lett nyertes. Dévényi a PLER U14-es csapatát bajnoki címig vezette, tavaly pedig már a serdülőknél lett gólkirály a nála két évvel idősebb srácok között. „Reményeim szerint nemsokára a PLER felnőtt csapatát erősíthetem. A későbbiekben szívesen mennék külföldre, akár Németországba vagy Spanyolországba. Régebben a THW Kiel volt a kedvenc csapatom, de idén sajnos hamar kiestek BL-ből. Még kiskoromban kezdtem játszani, és mikor a foci valamint a kézilabda között kellett választanom gyorsan döntöttem. Óriási megtiszteltetés a díj, egyáltalán nem számítottam rá. Köszönöm mindenkinek, aki rám gondolt – később kiderült, Róbert édesanyja már korábban tudomást szerzett róla, hogy fia számára mennyire különleges lesz a mai nap. Az év utánpótláskorú játékosát a korosztályos edzők javaslatára jelölik ki. A díjazott oklevélel és serleggel gazdagodik, ötvenezer forint támogatásban részesül, ráadásul megkapja Dr. Dobos Imre: Életem sportja a kézilabda című önéletrajzi könyvét. A díjat idén adták át először, ám Kovács Milán – a PLER Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója – reméli, hagyománnyá válik az esemény. „A Dobos családdal létrehoztunk egy háromtagú bíráló bizottságot, amelynek a mindenkori legidősebb utánpótláscsapat edzője, az utánpótlás szakmai vezetője és a PLER ügyvezetője a tagjai. Az utánpótlás edzők javaslatára a bíráló bizottság dönti el, ki kapja a díjat. Idén volt az első szavazás, és nem volt kérdés, hogy ki kapja. Alapvetően tízéves kor felett díjazunk, mivel ekkor kezdődik az igazi verseny a gyermekek között." További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.