UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-10-06 19:42

Egy, kettő, kilenc!

Az Európa-bajnoki elitkörbe jutott U19-es leány labdarúgó-válogatottunk, amely a moldávok kiütése után megsemmisítő, 9−0-s vereséget mért a macedónokra is Üllőn. Turtóczki Sándor együttese a szünetben még csupán egy góllal vezetett, ám a fordulást követően az öt találatig jutó Bódai Viktória vezetésével kivégezte a vendégeket. Kedden a finnek elleni találkozó dönt a csoportelsőségről.

UP-info−utanpotlassport.huÉrvényesült a papírforma U19-es leány labdarúgó-válogatottunk első Európa-bajnoki selejtezőjén, hiszen Turtóczki Sándor tanítványai 6−0-ra verték Moldova együttesét. A hazai rendezésű minitorna második játéknapján már a továbbjutás volt a tét Üllőn, csapatunk macedónokkal szembeni győzelme biztos elitkörös szereplést jelentett.

Kilencet számolt a macedónokra U19-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu
Kilencet számolt a macedónokra U19-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu
Ennek fényében aktívan kezdett az egyértelműen jobb erőkből álló hazai alakulat, de a játéktudásbeli különbséget nem tudta gólra váltani. Egészen az első felvonás  utolsó percéig, amikor Bódai Viktória volt eredményes. A félidei vezetés ellenére elégedetlen volt Turtóczki, és a szünetben három helyen is változtatott. A fordulást követően magasabb fokozatra kapcsolt U19-es leányválogatottunk, és további nyolc (!) góllal terhelte meg ellenfele kapuját. Bódai egymaga négyszer talált a hálóba, így ő öttel zárt, míg Farkas Lily Anna, Kovács Laura, Vachter Fanni és Pusztai Sára egy-egy alkalommal köszönt be. „A szünetben felhívtam a lányok figyelmét rá, hogy nem ezt beszéltük meg. Jó a közösség, de néha az eszükbe kell juttatni, hogy mit is akarunk elérni. A cserék is lendületet hoztak a játékba, örülök, hogy a kispadon vannak olyan játékosaink, akik hozzá tudnak tenni a játékhoz. Kilenc gólt rúgni szép teljesítmény bárki ellen, azt el kell ismerni, hogy mindkét eddigi ellenfelünknél jobb csapat vagyunk. Talán ekkora különbség nincs közöttünk, az én játékosaim viszont egy idő után már érezték, hogy itt még lehet gólokat rúgni. Most a következő feladatra koncentrálunk. Örülnék, ha a finnek ellen is jól játszanánk, tavasszal pedig jön az elitkör”− értékelt az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor a lefújást követően. Kedden a szintén két győzelemmel rajtoló finnek ellen már biztos továbbjutóként lép pályára a magyar csapat, a kvartett első helyének megszerzéséhez pedig a döntetlen is elegendő.

U19-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ Magyarország–Macedónia 9–0 (1–0) Magyarország: Terestyényi Anna – Csolti Réka (Győrik Alexandra 46.), Jánosi Ninetta, Kovács Laura, Nagy Virág – Vasas Lea (Kovács Eszter 46.), Farkas Lily Anna (Dorner Dóra 64.), Vári Viktória – Pintye Vivien (Pusztai Sára 46.), Bódai Viktória, Vachter Fanni (Vig Klaudia 75.) Gól: Bódai Viktória (45, 68, 79, 86, 90+1), Farkas Lily Anna (52), Kovács Laura (57), Vachter Fanni (64), Pusztai Sára (71). A csoport másik mérkőzésén: Finnország–Moldova 7–0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.