UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-10-06 13:11

Fegyelem és figyelem

Korábbi írásaink során már beszámoltunk róla, miszerint bronzérmet szerzett a szeptemberben Dél-Koreában megrendezett sportlövő junior-világbajnokságon a KSI SE pisztolyos triója. A 20 éves Egri Viktória, a 17 éves Komáromi Krisztina Panna és a 16 éves Fábián Sára Ráhel a sportpisztolyosok 25 méteres számában állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A két idősebb hölgy után a csapat legfiatalabb tagja beszélt honlapunknak az idei sikeres évéről.

M. Sz.utanpotlassport.hu A szeptember elején rendezett csangvoni sportlövő junior-világbajnokságon a sportpisztolyosok 25 méteres számának csapatversenyében bronzot, a néhány héttel ezelőtti országos bajnokságon pedig aranyérmet szerzett a mindössze 16 éves Fábián Sára Ráhel , aki a Fehér úton megrendezett viadalon az egyéni versenyben is remekelt: ezüstérmet szerzett két (junior és ifjúsági) korosztályban is. A budapesti leány először arról mesél, hogyan ismerkedett meg a sportággal.

A mindössze 16 éves Fábián Sára Ráhel (jobbról) bronzéremmel zárta a junior-világbajnokság sportpisztolyos csapatversenyét Forrás: ISSF
A mindössze 16 éves Fábián Sára Ráhel (jobbról) bronzéremmel zárta a junior-világbajnokság sportpisztolyos csapatversenyét Forrás: ISSF
‒ Egyik ismerősöm javasolta, többek között a jó társaság miatt is. Már az első edzés alkalmával beleszerettem, és elhatároztam: versenyszerűen akarom űzni. ‒ Mi fogott meg benne leginkább? ‒ Talán az, hogy fegyelemre tanít, amit az élet más területein is hasznosítani tudok. Nagy türelem kell ahhoz, hogy hosszú időn keresztül koncentrálni tudjon az ember. Ebből a szempontból is folyamatosan tanulunk. ‒ Mely eredményeidre emlékszel vissza a legszívesebben? ‒ Legfőképp a legutóbbi világbajnoki csapatbronzéremre, de az országos bajnokságról is elég jó eredményekkel tértem haza. Újoncként mérettem meg magam a juniorok mezőnyében, és egyéni csúccsal tudtam zárni, ami hatalmas lökést ad. ‒ Hogy érezted magad a világbajnokságon? Számodra ez volt az első nagy világverseny… ‒ Nagyon élveztem, főleg mert a trió kiválóan szerepelt. Tudni kell, hogy mi egész nyáron együtt voltunk, többek között a felkészülés miatt, de egyébként is rendszeresen keressük egymás társaságát. Mi már nemcsak egy csapat vagyunk, hanem szoros barátság fűz minket egymáshoz. A vébén sem elsősorban magunkért küzdöttünk, hanem egymásért. ‒ Mennyit készültél a vébére? ‒ Júliusban kezdődött el a felkészülés, amely során átlagosan napi két edzésünk volt szinte egész héten, de a legtöbb hétvégénk szabad volt, így tudtam kicsit pihenni is. Ettől függetlenül persze kemény volt a nyár, de az utóbbi két hétben szerencsére nem kellett pisztolyt ragadnom, hiszen rövid leállás, kis szusszanás követte az intenzív időszakot. Az ifjú sportlövőnő arról is szólt, hogy most az alapozás következik, amit szeretne maximális erőbedobással végigcsinálni, hogy aztán az elkövetkező versenyeken minél jobban szerepelhessen. Célja a következő korosztályos Európa-bajnokság. Amit eddig a KSI-s junior-világbajnoki bronzérmes trió sikeréről írtunk: Csupa pisztoly Célkeresztben Tokió Kezdésként világbajnoki bronzérem További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.