UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-10-06 15:01

Veretlenül a csoport élén!

Baráth Péter góljával 1−0-ra győzte le a szerbeket U17-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőtorna zárónapján, így veretlenül, illetve kapott gól nélkül zárt az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén. Preisinger Sándor együttese remek teljesítményt nyújtott az egész minitornán, és várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

Leiner Soma - utanpotlassport.huA csoport papíron legnehezebb mérkőzése várt Telkiben U17-es labdarúgó-válogatottunkra az Európa-bajnoki selejtezőtorna utolsó játéknapján. Preisinger Sándor együttese a románokkal döntetlent játszott, míg a litvánokat magabiztosan győzte le, így a szerbek elleni mérkőzésen az egy pont is elitkörbe jutást jelenthetett.

Legyőzte a szerbeket U17-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu
Legyőzte a szerbeket U17-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu
A magyar csapat azonban ennél többet akart, és ezt már a mérkőzés elején egyértelműsítette, Zuigéber bombájánál résen kellett lennie Szlavkovicsnak. A szerbek nemigen jutottak el Hegyi kapujáig, de agresszív futballjukkal megnehezítették a mieink dolgát. Az első harminc perc kiegyenlített játékot hozott, ám a végén együttesünk örülhetett: Zuigéber, Mester, majd Baráth volt a labda útja, a debreceni középpályás pedig tizenhat méterről kilőtte a jobb alsót (1−0). A vendégek nem találták magukat a kapott gól után, ellenben Preisinger tanítványai könnyen pontot tehettek volna a mérkőzés végére a félidő hajrájában. Előbb Baráth kísérletét tolta hihetetlen bravúrral kapufára Szlavkovics, majd Posztobányi került ziccerbe, és lőtt mellé. A lefújás előtt Zuigéber, illetve Mester is betalálhatott volna, ám a szünetben mégis 1−0 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően sem változott a játék képe, mégis a szerbek kerültek ziccerbe, Baics azonban öt méterről nem találta el a kaput. Nem úgy a csereként beállt Ergelasz, akinek szabadrúgását Hegyi bravúrral tolta a léc fölé. A magyar védelem, amely a selejtezőtornán öt félidőn át állta a sarat, ismét remekül zárt, s bár a vendégek érthetően hajtottak az egyenlítésért, ritkán jutottak el a kapuig. A gólhoz Mester járt a legközelebb, de lövése kivágódott a bal oldali kapufáról, majd a túloldalon Eleven kétszer is közelről fejelhetett, de egyik alkalommal sem találta el a kaput. A magyar U17-es válogatott így 1−0-ra legyőzte a csoportfavorit szerb csapatot, és veretlenül, kapott gól nélkül zárt az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén. Preisinger Sándor együttese remekül küzdött az egész minitornán, és várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ Magyarország–Szerbia 1–0 (1–0) Telki, vezette: Karlsson (svéd) Magyarország: Hegyi – Balogh, Posztobányi, Horváth M. – Buna, Baráth (László D. 81.), Kata, Bekker – Komáromi (Hosszú 87.), Mester (Molnár 87.), Zuigéber (Ominger 75.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor Szerbia: Szlavkovics – Deszpotovszki, Drezgics, Nikolics (Lukovics 69.), Kljajics – Knezevics, Blagojevics (Eleven 75.) – Miladinovics (Ergelasz 59.) – Radulovics (Babics 69.), Baics, Csolics. Szövetségi edző: Milan Kuljics Gól: Baráth (29.) A csoport másik mérkőzésén: Románia−Litvánia 4−0 A 9. csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 7 PONT, 2. Románia 5, 3. Szerbia 4, 4. Litvánia 0.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.