- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hajszálnyira a finálétól

M. Sz. utanpotlassport.h [1]u Mint ahogy arról már folyamatosan frissülő hírfolyamunkban [2] beszámoltunk: az ifjúsági olimpián nem jutott döntőbe Pekler Zalán, a játékokon résztvevő egyetlen magyar sportlövő. A légpuskások 10 m-es számában a komáromi fiatal a selejtezőben a 9. legjobb eredményt produkálta (620.0), s a fináléba csak az első nyolc helyezett kvalifikálta magát. A csalódottságot fokozza, hogy mindössze kéttizeddel maradt el a nyolcadik pozícióban végző osztrák  Stefan Wadleggertől, így nyugodtan kijelenthető: hajszálon múlott a folytatás.

A komáromi fiú a verseny után az utanpotlassport.hu [1]-nak nyilatkozott teljesítményéről:

Nem sikerült a döntőbe jutás Pekler Zalánnak az ifjúsági olimpia 10 méteres légpuska számában, de a komáromi fiú próbál erőt meríteni a „kudarcból" Forrás: ISSF [3]

Nem sikerült a döntőbe jutás Pekler Zalánnak az ifjúsági olimpia 10 méteres légpuska számában, de a komáromi fiú próbál erőt meríteni a „kudarcból”  •  Forrás: ISSF

„Természetesen csalódott vagyok, hiszen a döntőbe jutás és az éremszerzés volt a cél, ami sajnos nem sikerült. Mindez két tizeden múlott, ami szinte a legkisebb különbség a sportlövészetben. Próbálom ezt a kudarcot minél előbb kiheverni, és koncentrálni a következő versenyszámra, hiszen csütörtökön még lőtábla elé állok vegyes csapatban is.”

Zalán az olimpia hangulatáról is ejtett pár szót.

„Nagyon élvezem az ittlétet, kiváló a hangulat, és rendkívül színvonalas az egész verseny.”

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt [2] találják a magyar vonatkozású eseményekről és eredményekről!

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN [4] a sportági aloldalunkon.