UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-10-08 15:24

Papírforma egyes, meglepetés páros

Hétvégén rendezték az asztaliteniszezők győri ifjúsági ranglistaversenyét, amelyen a fiúk egyes mezőnyében András Csaba, a leányok között pedig Dari Helga diadalmaskodott. Párosban az Ócsai Máté, Kishegyi Ákos kettős és a Drabant Anita, Füle Kata duó állt fel a dobogó legfelső fokára.

M. Sz.utanpotlassport.hu Győrött rendezték a hétvégén az ifjúsági asztaliteniszezők országos ranglistaversenyét, amelyen a népes mezőny gyűlt össze: az erősebbik nem küzdelmeiben 46, míg a gyengébbik nem viadalában 34 fiatal állt asztalhoz.

Magabiztosan győzött a győri ifjúsági ranglistaverseny egyes számában András Csaba Forrás: MOATSZ
Magabiztosan győzött a győri ifjúsági ranglistaverseny egyes számában András Csaba Forrás: MOATSZ
A fiúk mezőnyében nem talált legyőzőre a BVSC-Zugló kiválósága András Csaba, aki egyetlen szettvesztéssel lavírozott be a döntőbe, ahol 4:0-ra múlta felül a KSI SE 15 éves versenyzőjét, Huzsvár Eriket. András előbb Straubinger Balázst, majd Pálfy Jánost, végül Terék Norbertet verte magabiztosan a finálé előtt. Ugyanakkor Huzsvárnak sincs oka a panaszra a teljesítményét illetően, hiszen könnyedén vette a Krebs Bálint, Németh Márton és Both Olivér jelentette akadályt. Némileg meglepetésre azonban nem a BVSC-Zugló asztaliteniszezői diadalmaskodtak a páros versenyben, hanem az Ócsai Máté, Kishegyi Ákos kettős, amely az András, Both duót győzte le az aranycsatában, döntőszettben. Ócsaiék 2:0-ra vezettek, ám Andrásék felálltak, és egyenlíteni tudtak, így került sor a mindent eldöntő játékra. A leányok között kiélezettebb csatát várt mindenki Harasztovich Fanni távollétében, és így is lett. A korosztályos válogatottban is kerettag Dari Helga és Nagypál Márta számított a favoritnak, és kettejük között is dőlt el az aranyérem sorsa. Dari előbb Trenka Tímeát, Molnár Annát, majd Füle Katát győzte le, Nagypál pedig Molnár Kendrát, Göndör Fannit és Keresztesi Kittyt múlta felül a döntőbe kerülésért. A finálé kiélezett párharcot hozott, amelyet végül a Statisztika PSC tehetsége Dari Helga nyert meg 4:2-re. A páros szám csakúgy, mint a fiúknál, a leányok mezőnyében is valamelyest meglepetést hozott. Mindössze nyolc csapat nevezett, így viszonylag gyorsan véget ért a verseny, amelynek fináléját a Dari Helga, Fejős Anna kettős és a Drabant Anita, Füle Kata duó játszotta. Hasonlóan, mint az erősebbik nemnél, itt is döntőszettben dőlt el az aranyérem sorsa, amelyet végül a Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér párosa nyert, Dariéknak pedig ezúttal meg kellett elégedniük a második hellyel.

GYŐRI IFJÚSÁGI ASZTALITENISZ RANGLISTAVERSENY FIÚK. Egyes. 1. András Csaba (BVSC-Zugló), 2. Huzsvár Erik (KSI SE), 3. Both Olivér (BVSC-Zugló) Páros. 1. Ócsai Máté (Ceglédi VSE), Kishegyi Ákos (VSE Dunakeszi), 2. András Csaba, Both Olivér (BVSC-Zugló), 3. Németh Márton (Pécsi Egyetemi Atlétikai Club), Medvegy Ákos (Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola) LEÁNYOK. Egyes. 1. Dari Helga (Statisztika PSC), 2. Nagypál Márta (Jászkun Volán SC), 3. Füle Kata (Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér) Páros. 1. Drabant Anita, Füle Kata (Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér), 2. Dari Helga, Fejős Anna (Statisztika PSC), 3. Molnár Anna (Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér), Keresztesi Kitty (Szekszárd Asztalitenisz Club)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.