UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-10-09 15:48

Álomrajt a nagyszínpadon

Nagyszerűen mutatkozott be a Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC 16 éves játékosa, Kürthi Laura. A jobbátlövőként és jobbszélsőként is bevethető kézilabdázó a Krim Ljubljana elleni 39–23-ra megnyert meccs hajrájában lépett pályára, s szinte azonnal gólt is szerzett.

B. V. – utanpotlassport.huMár az elmúlt évadban is hozzászokhattunk, hogy Győrben, még ha csak néhány percre is, de lehetőséget kapnak a klub legígéretesebb utánpótláskorú játékosai a Bajnokok Ligájában. És bár még csak egy mérkőzést játszottak le az idei kiírásban, látszik, nem szakad meg a széria, hiszen a Győri Audi ETO KC új vezetőedzője, Danyi Gábor is több fiatalt pályára küldött a Krim Ljubljana elleni mérkőzés hajrájában.

Kürthi Laura a nyár óta a felnőttcsapattal készül Győrben Forrás: gyorietokc.hu
Kürthi Laura a nyár óta a felnőttcsapattal készül Győrben Forrás: gyorietokc.hu
Az ETO 16 esztendős játékosa, Kürthi Laura – aki nem mellesleg tagja volt a júliusban a svédországi nyílt U16-os Eb-n aranyérmes serdülőválogatottnak – álomszerűen debütált a győri közönség előtt, hiszen nem sokkal az után, hogy beállt, a találkozó utolsó percében Eduarda Amorim remek passzából gólt szerzett, s ezzel beállította a 39–23-as végeredményt. „Már a meccs előtt is nagyon izgultam, hiszen az is meglepett, hogy egyáltalán a meccskeretbe bekerültem. Azt viszont tényleg álmomban sem hittem, hogy pályára kerülök, pláne még gólt is szerzek. Köszönettel tartozom Danyi Gábornak a bizalomért, Karinak (Kari Alvik Grimsbö – a szerk.) a védésért, és Dudának (Eduarda Amorim – a szerk.) a gólpasszért.” A jobbszélsőként és jobbátlövőként egyaránt bevethető játékos elmondta, még mindig nehezen hiszi el, hogy góllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában. Annak ellenére szokja még a közeget, hogy a nyár óta a nagycsapattal is edz.
Kürthi Eduarda Amorim (jobbra) passzából lőtte első BL-gólját Forrás: gyorietokc.hu
Kürthi Eduarda Amorim (jobbra) passzából lőtte első BL-gólját Forrás: gyorietokc.hu
„Azért a Bajnokok Ligája-meccs egészen más, mint az edzés. Leírhatatlan élmény volt telt ház előtt, ebben a fantasztikus hangulatban pályára lépni. Persze azt is érzem, hogy a nyári alapozás óta rengeteget léptem előre a nagycsapatban végzett munkának köszönhetően mind mentálisan, mind taktikailag.” Kürthi – aki egyik legnagyobb erősségének a helyzetfelismerését és a kreativitását – étvágyát persze nem elégítette ki az első BL-találat, további hasonló lehetőségekre vágyik. No, meg arra, hogy tovább fejlődjön, főleg átlövésben. „Azért dolgozom, hogy minél többször a nagycsapat közelében legyek, hiszen rengeteget tudok profitálni a velük töltött percekből. Emellett pedig az aranyérem a célunk az ifjúsági ligában és a felnőtt NB I/B-s bajnokságban is. Hosszú távon pedig szeretnék Győrben és a felnőtt-válogatottban is meghatározó játékossá válni.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.