UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-10-09 19:22

Súlyos zárás

Megsemmisítő vereséggel zárta a már biztos elitkörös U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornát: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai a csoportelsőségről döntő keddi összecsapáson 7−0-ra kaptak ki Finnország legjobbjaitól Üllőn.

G.G – utanpotlassport.hu Utolsó mérkőzésére készült U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornán. A már biztos továbbjutó magyar együttes a finnekkel csapott össze a csoportelsőségért, mindkét csapat fölényesen nyerte első két mérkőzését: a mieink a moldovaiakat 6−0-ra, a macedónokat pedig 9−0-ra, míg a skandinávok előbbieket 7−0-ra, utóbbiakat 5−0-ra ütötték ki.

Fájó vereséggel zárt U19-es leányválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Fájó vereséggel zárt U19-es leányválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Ennek ellenére a várt szoros csata elmaradt, a finnek már az első percben vezetést szereztek elképesztő védelmi hibát követően. Az első félidőben ugyan egyenrangú felek küzdelmét láthatta a közönség, ám a fordulást követően gyorsan növelte előnyét a vendég együttes, majd az első gólhoz hasonlóan ismét védelmi hibát használt ki kegyetlenül, s döntötte el az összecsapást. A hajrára szétesett a magyar válogatott, további négy gólt kapott, így nem sikerült szépen zárnia a hazai selejtezőtornát. A zakó ellenére a kötelezőt teljesítette Turtóczki Sándor együttese, ott lesz a tavasszal a legjobb 28 mezőnyében. Az elitkör sorsolását november 28-án rendezik, négycsapatos csoportokba osztják a válogatottakat, a skóciai kontinensviadalra azonban csak a kvartettek győztesei jutnak ki.

U19-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ Magyarország−Finnország 0−7 (0−1) Üllő, vezette: Guteva (bolgár) Magyarország: Terestyényi - Nagy V. (Csolti, 85.), Kovács L., Váradi, Győrik - Kovács E. (Bódai, 62.), Pusztai - Vachter, Farkas, Pintye (Vasas, a szünetben) - Dorner (Vig, 78.) Finnország: Talaslahti - Haikonen, Ojanen, Hämäläinen, Kliponen - Siponen, Isokääntä, Siren, Kainulainen - Tuominen (Leppioja, 84.), Vuorinen (Portaankorva, 79.) Gól: Siponen (1.), Vuorinen (48.), Tuominen (69., 72.), Siren (79.), Portaankorva (80.), Kliponen (91.) Az 5. csoport végeredménye: 1. Finnország 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Macedónia 3, 4. Moldova 0.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.