UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-10-10 10:00

Városnézés csak csütörtöktől

Rabb Krisztián a magyar küldöttség második aranyérmét nyerte a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, ám egyelőre még nem ünnepelhet önfeledten: szerda délután újabb megmérettetés vár rá, Európa válogatottjának tagjaként ismét dobogóra állna.

Kocsmár-Tóth István – utanpotlassport.hu „Buenos Aires nagyon hangulatos, az emberek kedvesek és segítőkészek. A belvárosba még nem volt időm bemenni, de jókat mesélnek a többiek, így a csapatverseny után arra is sort kerítek majd” – mondta Rabb Krisztián, aki az ifjúsági olimpia második magyar aranyérmét szerezte.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

A sikeré édes, az érem ízéről viszont csak Rabb Krisztián tud mesélni Fotó: FIE
A sikeré édes, az érem ízéről viszont csak Rabb Krisztián tud mesélni Fotó: FIE

"Hatalmas élmény ennyi sportoló között mozogni, az olimpiai falu hangulata elképesztő, egyik korábbi versenyemhez sem tudnám hasonlítani. És igaz ez a vívócsarnokra is. Szerencsére sok szurkoló ki tudott jönni, ráadásul az olimpiai csapat tagjai közül is kijárnak jónéhányan" – tette hozzá a Vasas tehetsége, aki ezt követően a vasárnapi menetelés kulcspillanatait is felidézte az utanpotlassport.hu-nak.

„Már a csoportkörben is jó formában éreztem magam, ahogy pedig a főtáblán kezdtem, az egészen elképesztő élmény volt. Az első asszómat a kadétvilágbajnok ellen kellett vívnom, akit 15:8-ra vertem. Ez akkora erőt adott, hogy meg sem álltam a döntőig” – mondta az Andrei Pastin elleni diadalról.

„A finálé nehezen indult, technikás, kellemetlen ellenfél volt a dél-koreai srác, de szerencsére sikerült fordítanom. Fantasztikus érzés volt a dobogó legfelső fokára állni.”

A kadétválogatott szövetségi kapitánya, Ravasz Etele, aki Krisztián felkészülését a helyszínen is segítette, csak annyit mondott közvetlenül a verseny után, hogy a 16 esztendős kardvívó minden szempontból profi hozzáállást és teljesítményt nyújtott.

Ifjúsági olimpiai bajnokunk számára ezzel még nem ért véget a Buenos Aires-i megmérettetés: szerda délután kontinens csapatversenyt rendeznek a vívók számára, ahol mint egyéni győztes, Európa válogatottjában lesz jelenése.

„Ott is szeretnék maximumot nyújtani, és ha lehet, akár nyerni is!” – tette hozzá Rabb Krisztián.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.