UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-10-11 18:43

Rangadóból edzőmeccs

A várakozásokkal ellentétben nem hozott nagy izgalmakat a fiú junior kosárlabdázók országos bajnokságának alapszakasz-rangadója, az Alba Fehérvár‒Vasas Akadémia mérkőzés. A címvédő székesfehérváriak már az első perctől kezdve uralták a játékot, s végül könnyedén, 89‒48-ra legyőzték a pasarétieket. A találkozó legeredményesebb játékosa a 19 pontot szerző, a nyár végén a felnőttválogatottban is bemutatkozott Lukács Norbert volt.

M.Sz.utanpotlassport.hu Már a negyedik fordulóban rangadót rendeztek a fiú junior kosárlabdázók országos bajnokságának alapszakaszában. A címvédő Alba Fehérvár csapata fogadta a tavalyi ötödik helyezett, az utóbbi években rendre bajnokesélyes Vasas Akadémia gárdáját az Alba Regia Sportcsarnokban.

Az Alba Fehérvár juniorcsapata Forrás: albakosar.hu
Az Alba Fehérvár juniorcsapata Forrás: albakosar.hu
A hazaiak szerezték meg a vezetést a nemrég a férfiválogatottban is bemutatkozott Lukács Norbert révén, majd Balsay Ádám növelte az előnyt az értékesített büntetőivel. Az ellenfélnél Meződi Patrik próbálta tartani a lépést: kétszer is eredményes tudott lenni a palánk alatt, így belátható távolságra voltak még a pasarétiek (9‒4). Ezután a mindössze 15 éves Sodiq Seyi tűnt ki a mezőnyből, aki az első negyedben 8 pontig jutott, ezzel hozzásegítve a hazaiakat a 19‒8-as vezetéshez. A második játékrész elején két ponttal még csökkentették hátrányulat a vendégek, ám ezután beindult a székesfehérvári gépezet. Olyannyira, hogy a félidőre végére huszonöt pont volt a különbség a felek között (45‒20). A fordulás után sem változott a helyzet: a harmadik felvonást 22‒12-re, a záró negyedet pedig 22‒16-ra nyerték a vendéglátók. (89‒48). A találkozó legeredményesebb játékosa Lukács Norbert lett 19 ponttal, a teljesítményének értékét még inkább fokozza, hogy mind a kilenc kétpontos kísérlete sikeres volt.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, NYUGATI CSOPORT Alba Fehérvár‒Vasas Akadémia 89‒48 Pontszerzők Alba Fehérvár: Lukács 19 pont, Seyi 12, Kuttor 12, Takács 11, Balsay 11, Kass 8, Nagy 7, Kormöczi 3, Góbi 3, Magda 3. Vasas Akadémia: Horváth 13 pont, Kelemen 6, Szopkó 6, Hanzély 5, Jenei 5, Bartha 4, Meződi 4, Honti 2, Gászner 2, Kódor 1.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.