UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2018-10-13 11:10

Négy éremesélyünk maradt

Húsz magyar vágott neki a küzdelmeknek a juniorkorú ökölvívók kedden elrajtolt anapai Európa-bajnokságán, és közülük négy maradt állva a kontinensviadal már éremért zajló záró szakaszára.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Legjobb bokszolóink négyötöde elvérzett az oroszországi korosztályos Eb első négy versenynapja alatt, másképpen írva: húsz indulónkból csak négynek sikerült eljutnia a hétvégi program szereplői közé, ezzel pedig az éremszerzés közelébe. Ahhoz azonban, hogy medál kerüljön magyar nyakba, szombaton nyerni kell. E lecke megoldása vár Kapuvári Bálintra (46 kg), Zuró Zsoltra (54), Samu Ferenc Péterre (60) és Kiss Levente Hunorra (plusz 80).

Kiss Levente Hunor kiütéssel győzött a legnehezebbek között Forrás: boxing.hu
Kiss Levente Hunor kiütéssel győzött a legnehezebbek között Forrás: boxing.hu
A felsorolásból is kitetszik, hogy a pénteken kötelek közé lépett 15-16 éveseink közül mind a három lány veszített, így hétfős női részlegünk sajnos dobogós helyezés nélkül kénytelen hazatérni Oroszországból. Balogh Zsanett (46 kg), Dobos Rebeka (60) és Botos Fruzsina (63) egyformán pontozással maradt alul. Balogh a legkönnyebbek kategóriájában próbált szerencsét, és ami azt illeti, akár őt is kihozhatták volna győztesnek a török Gamze Soguksuval vívott csata végén, mert a balmazújvárosi tinédzser nem nyújtott kevesebbet riválisánál az amúgy hatalmas adok-kapok jellemezte ütközetben. Dobost, ha lehet, még szorosabb meccsen a román Ecaterina Danilet, Botost pedig simább mérkőzésen az ír Leanne Mary Murphy búcsúztatta. Megint egy ír – fűzhetnénk megjegyzést ez utóbbi vereséghez, merthogy ugye már az első két napon is meggyűlt a bajunk velük. A sorsolás szeszélye folytán három magyar is a „zöld szigetről” érkezett bokszolót kapott ellenfélnek, s kétszer ők bizonyultak jobbnak a mieinknél, csupán Zuró jelentett üdítő kivételt, aki pontozással túl tudott lépni vetélytársán. Pénteken aztán Botos mellett ír jutott Kozák Renátónak (70 kg) és Kiss Leventének egyaránt. Kozák sajnos a negatív vonulatba tartozók listájára került, miután leléptetéssel veszített Eoghan Joseph Lavinnel szemben, miután a hosszabb karú, majd' egy fejjel magasabb ír egyik ütése nyomán a harmadik menetben számolni kellett a Vasas öklözőjére. A péntek harmadik magyar-ír párharca azonban kiváló búfelejtőnek is megtette: Kiss Levente Hunor, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia-UTE versenyzője ugyanis a legnehezebbek súlycsoportjában győzött. Méghozzá hogyan! Mondhatni, a teljes csapat nevében állt nemes bosszút az által, hogy a dallamos nevű Bonvie Nsitua Ndefit a második menetben kiütötte. Így tán kevésbé fájó tény, hogy ezzel együtt is a magyar-ír különcsatát az írek nyerték 4-2-re. És hogy teljes legyen a kép: a negyedik versenynapon öt fiú ringszereplőnk közül pontozással veszített Horváth Milán (66 kg), Lőrik Levente (75) és Juhos István (80) is. Horváth a török Umutchan Bayraktartól, Lőrik a román Robert Stefan Sefertől, Juhos pedig az orosz Andrej Vojevogyintól kapott ki.