UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-10-13 14:52

Továbbmentett csúcsforma

A nyári, álomszerűen záruló junior kézilabda-világbajnokság után az élvonalbeli Budaörsben is folytatta remeklését Pásztor Noémi. A 19 éves beállós eddig öt mérkőzésen 18 gólt lőtt a mostani évadban, kérésünkre visszaemlékezett a junior-világbajnokságra, beszélt a mostani szezonról és a további céljairól is.

B. V. – utanpotlassport.huA nyári, debreceni U20-as női kézilabda-világbajnokságon csúcsra ért a magyar junior-válogatott. A Főnix Csarnokban játszott, telt házas döntőben a norvégokat felülmúlva győzött az utolsó korosztályos világversenyén. Tagjai pedig azóta is remekelnek az NB I-ben. A legutóbbi fordulóban az együttes beállósa, a 19 éves Pásztor Noémi nyolc gólt lőtt Egerben, s csapata, a Budaörs megszerezte első győzelmét a mostani évadban.

Pásztor Noémi az NB I-en folytatta a junior-világbajnokságon látott remek játékát Forrás: Budaörs Handball
Pásztor Noémi az NB I-en folytatta a junior-világbajnokságon látott remek játékát Forrás: Budaörs Handball
Július óta benne is, mint a csapat többi játékosában is, élénken él még a világbajnokság. „Csak a jó dolgokra emlékszem. Lehet, voltak rosszabb periódusok, kisebb hibák, de azok igazából kiestek, maximum tanulságként maradtak meg. Nagyon felemelő érzés visszagondolni arra a két hétre még most is. Az elején nem gondoltuk, hogy ennyien lesznek, hiszen párhuzamosan zajlott a foci-vb is. Úgy voltunk vele, hogy párszázan azért kilátogatnak. De az utolsó két napon tele volt a csarnok. Ami biztatást Debrecenben kaptunk, minden elképzelést felülmúlt.” Az eddigi öt mérkőzésen 18 gólt jegyző fiatal játékos azt mondja, nem érez magán extra terhet a világbajnoki cím miatt, ugyanolyan keményen végzi a feladatát, mint addig. „Nem változott semmi azzal, hogy megnyertük a világbajnokságot. Persze felfigyeltek ránk az emberek, de én magammal sosem vagyok maximálisan elégedett. Úgy vagyok vele, ha azt nyújtom, amit tudok, akkor az szerintem jó lesz.” A budaörsi csapat az első négy mérkőzését elvesztette, első sikerét éppen a múlt hét végén Egerben szerezte meg. A találkozón főszerepet vállalt a junior-világbajnok beállós, nyolcszor köszönt be a hazaiaknak.  „Nehézkesen indult az év, nem kezdtük jól a szezont. Ezért is volt különösen fontos az a győzelem. Remélem, az Eger elleni siker lendületet ad nekünk, és ezután újabb győzelmeket szerzünk.” Pásztor az idei évben szeretne mindinkább meghatározó játékossá válni Budaörsön, és a lehető legtöbbet segíteni csapatának. Persze a későbbiekre nagyobb tervei is vannak. „Ahogyan szerintem minden fiatal kézilabdázó, én is szeretnék meghívót kapni a felnőtt-válogatottba, és ott fontos szereplővé válni, valamint nagy álmom, hogy egy napon a Bajnokok Ligájában is bemutatkozzak.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.