UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-10-14 18:44

Réka volt a Csata hőse

Remekeltek az utánpótláskorúak a felnőtt női NB I/A harmadik fordulójában. A legeredményesebb kosaras az NKE-Csata játékosa, Lelik Réka volt, aki 37 percet töltött a pályán, ez idő alatt 20 pontot és 7 lepattanót szerzett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A felnőtt női kosárlabdázók élvonalának a harmadik fordulójában is rengeteg utánpótláskorú fiatal kapott lehetőséget, és sokan éltek is vele. Persze, ez nem mindenhol volt meglepő...

Nagy meglepetésre, de győzött az NKE-Csata (kékben) az Aluinvent DVTK otthonában Forrás: hunbasket.hu
Nagy meglepetésre, de győzött az NKE-Csata (kékben) az Aluinvent DVTK otthonában Forrás: hunbasket.hu
Például a tavalyi ezüstérmes KSC Szekszárd alakulatánál, ahol az U20-as válogatott trió, Studer Ágnes, Gereben Lívia, Kiss Virág már régóta élvezi Djokics Zseljko bizalmát. A Szekszárd ráadásul eddig veretlen a bajnokságban, s ez szombaton, az ELTE-BEAC Újbuda együttese ellen sem változott meg; hazai pályán arattak 86−55-ös diadalt a tolnaiak. Djokics ezúttal Studernek, Gerebennek és Kissnek egyaránt kicsivel több, mint húsz percet szánt, és hármuk közül Virág volt a legeredményesebb (12 pont és 8 lepattanó). Ágnes 6 ponttal és 4 assziszttal, Gereben pedig 9 ponttal, 7 lepattanóval és 4 assziszttal járult hozzá a győzelemhez. A hazaiak között hét percet a pályán tölthetett az egész mezőny negyedik legfiatalabb játékosa, Vincze Nikolett is. Ez idő alatt egy lepattanót tudott szerezni. Nagy meglepetésre és óriási csatában, de nyert az újonc NKE-Csata alakulata a tavalyi hatodik Aluinvent DVTK otthonában. A miskolciak végig vezettek, ám a Csata hatalmas hajrával három ponttal a házigazda fölé tudott nőni (64−67). A sikerhez nagyban hozzájárult a 19 éves Lelik Réka, aki szinte az egész meccsen a pályán volt (37 percet), és a 20 dobott pontja mellett 7 lepattanót is szerzett. Nem mellékes, hogy négy triplát dobott. Az idén U17-es világbajnoki negyedik, U18-as Európa-bajnoki bronzérmes Angyal Barbara két hárompontosig és 8 pontig jutott 13 perc alatt. A hazai oldalon Kiss Angelika (2 pont) és Kányási Veronika (6 pont) volt eredményes a fiatalok között. Hatalmas meccset játszott a Cegléd és a PEAC-Pécs csapata. Előbbi élvezte a hazai pálya előnyét, azonban − a nagy hajrá ellenére − egy ponttal alulmaradt (71−70). Az U17-es és U18 as válogatott pécsi, Wentzel Nóra 21 percet töltött a pályán, és 6 pontot értékesített, míg a ceglédi Király Andrea ugyanennyi pontot dobott 15 perc alatt. Az UNI Győr hazai pályán két ponttal kikapott a ZTE NKK alakulatától (63−65). Az U20-as válogatott Török Ágnes 8 ponttal és 3 lepattanóval erősítette a Győrt, az U17-es válogatott Kovács Georgina pedig 3 ponttal járult hozzá a zalaegerszegiek győzelméhez. A tavalyi bajnok, a Sopron Basket 82−54-re tudott nyerni a PINKK-Pécsi 424 otthonában. A két U20-as válogatott játékosa, Czukor Dalma és Varga Kamilla 18 és 9 percet kapott a mestertől, Roberto Inigueztől. A pécsiek U17-es világbajnoki negyedik kosarasa, Vári Zita 23 percet játszott, ez idő alatt 3 pontot és 3 lepattanót szerzett. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.