- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kontroll alatt

Leiner Soma – utanpotlassport.hu [1] Az öttusaverseny első napja után Szloboda József utánpótlás-kapitány csalódottan értékelt Buenos Airesből, az ifjúsági olimpia helyszínéről. Több volt ugyanis Gulyás Michelle és Bőhm Csaba vívásában is, előbbi éppen pozitív mérleggel, 12:11-el zárt. Ugyan a KSI versenyzője így a tizedik helyről várhatta a folytatást, hátránya nem tűnt ledolgozhatatlannak.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről! [2]

Gulyás Michelle (j) a dobogó harmadik fokán Fotó: UIPM [3]

Gulyás Michelle (j) a dobogó harmadik fokán  •  Fotó: UIPM

Különösen, hogy az ifjú öttusázó a mezőny legjobb úszója, s ezt be is bizonyította a második versenynap elején. Megnyerte a számot, ráadásul egyéni csúcsot, 2:11.16-ot teljesített. A bónusz vívásban egy pont került a neve mellé, így a kombinált számot a harmadik helyről várhatta.

„Nagy versenyfutásra lehetett számítani, ez beigazolódott. Állandóan változtak a pozíciók, de Michelle végig az élmezőnyben maradt, köszönhetően  kiváló teljesítményének. Az utolsó lövészetre öten szinte egyszerre érkeztek, és Michelle nem hibázott, így a hatalmas előnyt felhalmozó egyiptomi versenyző után futhatott. A második, illetve a harmadik helyért nagy csata folyt, s bár a francia lánnyal nem tudott lépést tartani, a harmadik hely biztosnak látszott. Így is lett, hiszen végig kontroll alatt tartotta a mögötte érkezőket, és bronzérmet szerzett. Nagyon boldogok vagyunk!” − értékelt Szloboda József honlapunknak.

Az öttusaprogram a fiúkkal folytatódik, így vasárnap Bőhm Csabáért szoríthatunk, majd két versenyzőnk a mix váltóban is szerepel.

IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES
Öttusa, leányok.
1. Szalma Abdelmakszud (Egyiptom) 1067 pont, 2. Emma Riff (Franciaország) 1048, 3. Gulyás Michelle (Magyarország) 1043.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről! [2]