- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Több volt benne

Leiner Soma − utanpotlassport.hu [1] Beugróként, de nagy reményekkel [2] érkezett az ifjúsági olimpiára Bőhm Csaba. A 18 esztendős öttusázó indulása az utolsó pillanatokig kérdéses volt, de az eredetileg nevezett Tamás József súlyos sérülést szenvedett, így a Kőbánya SC versenyzője utazhatott Buenos Airesbe.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről! [3]

Bőhm Csaba a 20. helyen zárt az ifjúsági olimpián Fotó: MOB [4]

Bőhm Csaba a 20. helyen zárt az ifjúsági olimpián  •  Fotó: MOB

Miután szereplése biztossá vált, már csupán az volt a kérdés, hogy a rövid felkészülési időszak alatt mennyire sikerült elérnie a csúcsformát, no meg lelkiekben hogyan éli ezt meg Geleta Balázs tanítványa: tud felszabadultan versenyezni, avagy a megfelelési kényszer  rányomja a bélyegét teljesítményére.

Nos, a vívás után inkább az utóbbi tűnt valószínűnek, Bőhm gyengén kezdett, és nem is tudott feljavulni, így negatív mérleggel zárt a páston (6:17). A második nap már sokkal jobban kezdődött, hiszen az úszást negyedik legjobb idővel teljesítette, ráadásul alig maradt el egyéni csúcsától (2:04.26). A bónusz vívás egy pontot hozott, a kombinált számban pedig hiába futott jól, több hiba is csúszott lövészetébe. A nap végén így összesen 1040 pont került a neve mellé, ez pedig a 20. helyet jelentette.

„Hiába úszott remekül, sajnos ezzel az idővel is csak egy helyet tudott javítani. A kombinált számot a 22. pozícióbol kezdte, a mezőnyt, illetve az időket ismerve úgy véltem, hogy Csabi jó teljesítménnyel akár a 15. helyre is feljöhet. Az első lövészete jó is volt, de a második és harmadik sorozata nem sikerült. Hiába futott jól, ezáltal sokat veszített. Utolsó sorozata viszont ismét rendben volt, így két poziciót javítva a 20. helyen végzett. Összességében az úszás kivételével nem vagyok elégedett, mert tudom, hogy ennél sokkal többre képes” − értékelt honlapunknak Szloboda József utánpótlás-kapitány.

Az öttusaprogram még nem ért véget, hiszen hétfőn kezdődik a nemzetközi mix váltó, mégpedig a vívással. Az egyéniben bronzérmes [5] Gulyás Michelle a grúz Gaga Kijakadze oldalán lép pástra, míg Bőhm Csaba párja a bolgár Zornica Sztojlova lesz. Az eredmények a hivatalos pontversenybe nem számítanak bele.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről! [3]