UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-10-16 18:38

Elitkörben

Megint 0–1-ről 2–1-re fordított az U19-es válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornán. Németh Antal együttese ezúttal az osztrákokat múlta felül, és ezzel csoportelsőként jutott tovább a tavaszi elitkörbe.

B. V. – utanpotlassport.huVegyes mérleggel érkezett a magyar labdarúgó-válogatott az U19-es Európa-bajnoki hazai selejtezőtorna utolsó mérkőzésére, amelyen az elitkörbe kerülés volt a tét. Németh Antal együttese pazar gólokkal megfordította a szlovénok elleni nyitómeccset, de felejthető döntetlent játszott a koszovóiakkal. A második összecsapáson nyújtott halovány teljesítmény dacára az osztrákokkal szemben a döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz.

Torvund Alexander roppant fontos gólt szerzett Forrás: mlsz.hu
Torvund Alexander roppant fontos gólt szerzett Forrás: mlsz.hu
A „sógoroknak” viszont győzelemre volt szükségük, így nem meglepő, hogy az elején ők voltak aktívabbak. Fölényük szűk negyedóra alatt góllá érett. A jobb szélen Sulzbacher játszotta át a magyar védelmet, majd keményen középre lőtte a labdát, és Anselm három magyar védő közül kilépve közvetlen közelről a kapuba talált. A huszadik percben jöhetett volna az ismétlés. Egy bal oldali szöglet után ziccerbe kerültek az osztrákok, azonban az utolsó pillanatban sikerült felszabadítani. Sőt egy perccel később már a mieink örülhettek. Jencigaric kapus gyönyörűen tálalt Torvund Alexander elé, aki nem hibázott, és újra továbbjutást érő pozícióba lőtte a csapatot. (1–1) Az első játékrész hátralévő része osztrák fölényt hozott, az újabb találatot azonban megúszták a magyarok. A gólszerző Torvundnak bokasérülés miatt el kellett hagynia a pályát. A második félidő vendégtámadásokkal kezdődött, de igazán veszélyes gólhelyzet nem alakult ki. Érződött az ellenfélen, hogy győzelmi kényszerben futballozik, szervezettebben játszott, a labdát is többet birtokolta, szinte állandó nyomás alatt tartva a mieinket. A végjátékban aztán már magyar helyzetek is adódtak, a győztes gól az utolsó pillanatban jött: Szoboszlai Dominik szabadrúgásból indította Bencze Márkot a bal oldalon, aki jól játszotta meg a középen érkező Timári Normant, ő pedig középről a hálóba lőtt (2–1). Ezzel az elitkörbe jutott, ráadásul a csoportelsőséget is kiharcolta az U19-es válogatott. A mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző elégedetten nyilatkozott az MLSZ honlapjának. „Nehéz mérkőzést játszottunk, de erre számítottunk, ezért is váltottunk játékrendszert. A stáb is remek munkát végzett, a játékosok pedig két nap alatt tanultak meg egy új rendszer, ami nem kis teljesítmény. A magyar labdarúgás mai helyzetében komoly eredmény, hogy csoportelsőként jutottunk az elitkörbe

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ Magyarország–Ausztria 2–1 (1–1) Telki, vezette: Brisard (francia) Magyarország: Ásványi – Kovács K., Mocsi, Csóka, Ujvárosi – Csonka, Szoboszlai, Bokros – Torvund, Tímári, Schön. Szövetségi edző: Németh Antal Ausztria: Jencigaric – Sulzbacher, Klarer, Wallquist, Trummer – Bacher – Schmid, Aiwu, Schuster, Wunsch – Anselm. Szövetségi edző: Hermann Stadler Gólszerzők: Torvund (21.), Tímári (94.), illetve Anselm (13.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.