UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-10-16 17:37

Hétméteres boldogság

Fontos gólokkal mutatkozott be a felnőtt élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a Csurgó KK 20 éves balszélsője, Kerkovits Gyula. A nyáron a NEKÁ-tól érkezett játékos remekül illeszkedett be a Somogy megyei együttesbe, olyannyira, hogy már az első számú heteslövőnek számít.

B. V. – utanpotlassport.huNagyszerűen kezdte az NB I-ben szereplő Csurgói KK kézilabdacsapata a 2018/19-es évadot. A Somogy megyei együttes az első hat fordulóban ötször győzött (pillanatnyilag a második helyen áll a tabellán), mindössze a hazai rekordbajnok Telekom Veszprém otthonában szenvedett vereséget. Eddig remekül teljesít az együttes juniorválogatott balszélsője, Kerkovits Gyula is, aki a nyáron a NEKÁ-tól érkezett Bencze József csapatához.

A juniorválogatott Kerkovits Gyula remekül érzi magát Csurgón Forrás: Csurgói KK
A juniorválogatott Kerkovits Gyula remekül érzi magát Csurgón Forrás: Csurgói KK
„A Veszprém elleni idegenbeli találkozót edzőmérkőzésnek fogtuk fel – kezdte a 20 éves játékos. – Azóta viszont csak győzünk, és az eredmények mellett az is biztató, hogy egyre jobban összeáll a csapat, mérkőzésről mérkőzésre jobbak vagyunk.” Az öt mérkőzésen tizenkétszer eredményes szélső eddig elégedett a saját produkciójával is. És Csurgóban bíznak is benne, nem véletlen, hogy ő lövi a hétmétereseket. „Azt hiszem, egyelőre sikerült megugrani azokat az elvárásokat, amelyeket a szezon elején magam elé állítottam, illetve amit a stáb várt tőlem. Az pedig óriási megtiszteltetés, hogy én lövöm a hétmétereseket a csapatban. Eddig talán a Vecsés elleni találat a legfontosabb számomra: nagyon feljött ránk a rivális, már a harmadik büntetőm volt, nem hibázhattam. A labda kétszer pattant a kapufán, és utána zörgött a háló. Óriási megkönnyebbülés volt, pláne, hogy utána megnyertük a meccset.” Kerkovits remekül érzi magát első felnőttegyüttesében, azt mondja, az első perctől szeretettel fogadta mindenki. „Mindenki azért van itt, mert a maximumot szeretné kihozni magából. Nekem ebben hatalmas segítséget jelentenek a rutinosabb, külföldi csapattársak, akik nem szidnak, ha hibázom, ugyanakkor sok hasznos tanácsot adnak. Lenyűgöz az idősebb játékosok profi mentalitása. Látszik, hogy ez az életük, rengeteget dolgoznak, azon vannak, hogy napról napra jobbak legyenek.” A fiatal balszélső szerint mindenben magasabb színvonalat képvisel az élvonal, mint az NB I/B-s bajnokság, amelyben az elmúlt évadban játszott. Mind a játékosok tudásában, mind a játék tempójában más kategória. A csurgói szerződés előtt a Nemzeti Kézilabda Akadémiát erősítette, és nem felejtette el, hogy mit kapott a balatonboglári utánpótlás-nevelő műhelytől. „Három és fél évet töltöttem az akadémián, ebből három esztendőt Gyurka Jánossal dolgoztam együtt. Nagyon sokat foglalkozott velem, rengeteget köszönhetek neki. Hiányzik a balatonboglári közeg, a játékostársak, de igazából csak annyi változott, hogy most már nem ugyanabban csapatban játszunk, a kapcsolat ugyanis nem szakadt meg.” A pazar évkezdet után Kerkovits bízik benne, hogy a csapat formája kitart a szezonzárásig. „Ha így folytatjuk, előkelő pozícióban végezhetünk, a negyedik-hatodik helyet tartom reálisnak. A válogatottal jövő nyáron következik a spanyolországi junior-világbajnokság, szeretnénk majd emlékezetes teljesítményt nyújtani.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.