UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-10-16 20:46

Maradt a negyedik

Zsinórban ötödik vereségét szenvedte el U21-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, így a csoport negyedik helyén zárt. Michael Boris tanítványai a félidőben még vezettek a törökök elleni mérkőzésen, ám a második félidőben elkövetett két kapitális hiba a vendégek 2−1-es sikerét jelentette.

Leiner Soma − utanpotlassport.huA méltó befejezés reményében lépett pályára U21-es labdarúgó-válogatottunk Felcsúton. Michael Boris együttese a törököket fogadta utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén, több játékosnak ez volt az utolsó utánpótlás-válogatott mérkőzése.

Magasról esett nagyot U21-es válogatottunk az Eb-selejtezősorozatban Fotó: mlsz.hu
Magasról esett nagyot U21-es válogatottunk az Eb-selejtezősorozatban Fotó: mlsz.hu
A Máltán elszenvedett fájó vereség leegyszerűsítette a magyar csapat helyzetét, hiszen ahhoz, hogy fiataljaink megcsípjék a csoport harmadik pozícióját, győzelemre volt szükség a Pancho Arénában. S bár az első pár perc az ismerkedésről szólt, remek akció végén hamar megszületett a mieink vezető gólja: Zsótér Donát és Bíró Bence kísérlete még nem, Vida Máté lövése azonban már utat talált a vendégek kapujába (1−0). A találat nem változtatta meg a játék addigi képét, a törökök nem forszírozták az egyenlítést, de a Boris-legénység is ritkán jutott el helyzetig. Zsótér azonban vállalkozó kedvében volt, éles szögből leadott próbálkozását védte Cakir. A félidő utolsó harmada ennek ellenére inkább a vendégekről szólt, de a magyar kontrákban is megvolt a veszély. Bíró két lövése révén a második félidőt is aktívan kezdte U21-es válogatottunk, ám nagy potyagóllal egyenlítettek a törökök: Demjén Patrik mellényúlt Hümmet távoli lövésének, ami így bevánszorgott a kapuba (1−1).  Alig pár perccel később javított a budaörsiek kapusa, Caglayan ziccérét lábbal hárította. A döntetlen a végelszámolást tekintve vereséggel ért fel, így a mieink igyekeztek ritmust váltani, sajnos kevés sikerrel. Ráadásul hátul újabb hiba csúszott be, így a vendégek megfordították a találkozót: Szivacski rossz felszabadítását követően Okutan volt eredményes (1−2). És ha még nem lenne elég: a gólnál hibázó magyar védőt a hosszabbításban kiállították. A törökök 2−1-es sikerükkel megszerezték a harmadik helyet a csoportban, míg a magyar együttes a negyedik pozícióban zárt. A végeredmény különösen annak tekintetében fájó, hogy a sorozat feléig veretlenül meneteltek Michael Boris fiai, ám utána zsinórban öt meccsen maradtak pont nélkül − lerombolva az addigi biztató teljesítményt...

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ Magyarország–Törökörszág 1–2 (1–0) Felcsút, Pancho Aréna. Vezette: Strukan (horvát) Magyarország: Demjén – Szivacski, Lenzsér, Spandler (Murka 69.), Barna (Kundrák 85.) – Vida – Varga (Hegedűs 93.), Hinora, Zsótér, Szalai – Bíró. Szövetségi edző: Michael Boris. Törökország: Cakir – Toköz, Demiral, Demirbag, Dorsun – Hümmet, Ömür (Canbez 94.) – Okutan (Cankayan 92.), Oktay, Yalcin (Cetin 86.) – Caglayan. Szövetségi edző: Vedaat Inceefe Gól: Vida (9.) illetve Hümmet (53.), Okutan (81.) Kiállítva: Szivacski (91.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.