UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-10-16 10:05

Megvalósult álom

Bravúros teljesítménnyel négy közé jutott a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdakettős a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, miután a negyeddöntőben két játszmában legyőzte kubai riválisát.

UP-info Életük meccse, parádés játék, történelmi eredmény: legyinthetnénk, hogy micsoda elcsépelt kifejezések ezek, de aki látta Hajós Artúr és Stréli Bence mérkőzését az Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, nem vitatkozhat velük. A felnőttek között magyar bajnok párostól már az is nagyszerű eredménynek számított, hogy nyolc közé jutott a korosztályos ötkarikás játékokon, a duó edzője, Buday Balázs előzetesen ezt álomnak nevezte. A thaiföldi rivális elleni nyolcaddöntős sikert követően Hajós jelezte, innentől örömjáték következik, míg Stréli arról beszélt: négy közé akar kerülni.

A legjobb négy közé jutott a Hajós, Stréli strandröplabdakettős az ifjúsági olimpián Forrás: hunvolley.hu
A legjobb négy közé jutott a Hajós, Stréli strandröplabdakettős az ifjúsági olimpián Forrás: hunvolley.hu
Négy között az olimpián – bármilyen szakág bármilyen korosztályában hatalmas szó ez, a fiatalok pedig megvalósították az álmot. Szettveszteség nélkül (!) győzték le a nyolcaddöntőben a korosztályos világ- és Európa-bajnok orosz egységet a 16 között nagy csatában búcsúztató Miguel Angel Ayon Picayo, Jorge Luis Alayo Moliner párost. A meccs hajrájában különösen Hajós volt elemében, egyszer a hálón megpattanó, ásszá minősülő szervának köszönhetően szerzett pontot, majd meccslabdához úgy jutott a magyar egység, hogy Hajós feladásnak induló mozdulatból, második érintésre maga mögé pöttyintette át a labdát az ellenfél térfelére. A vagányság, a csibészség kifizetődött, a meccslabdát is ő váltotta pont, majd egymás nyakába borulhattak a srácok: a 2:0-s (14, 18) sikernek köszönhetően elődöntőbe jutottak az ifjúsági olimpián. „Egyszerűen fantasztikus volt. Felépítettünk egy stratégiát, és az egész meccsen végigvittük, nem tudtak ellenszert találni rá" – értékelt feldobottan Stréli, akitől Hajós vette át a szót. –„Szuper mérkőzés volt. Jó, hogy ennyi ember előtt tudtunk játszani, rengetegen szurkoltak nekünk, sikerült a közönséget is bevonni a játékba. Nagyon jól éreztük magunkat. Nincs megállás." A páros magyar idő szerint délután 4-től az európai kvalifikációt megnyerő svéd Jonatan Hellvig, David Ahman duóval küzd meg a fináléba jutásért. Buday Balázs elmondta az ellenfélről: a korosztályos világbajnokságon azért nem indultak, hogy ne égessék ki magukat az idényben. „Nagyon technikásak, gyorsak, és változatos a támadójátékuk" – tette hozzá a tréner. De tudjuk már: a Hajós, Stréli páros számára nincs lehetetlen...