UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-10-17 12:06

Újra munkában

Lejátszotta az első NB I-es felkészülési mérkőzését a női junior kézilabda-válogatott, miután augusztusban még az ifjúsági korosztályban ezüstérmet nyert a lengyelországi világbajnokságon. Golovin Vlagyimir szövetségi edző saját klubja, az MTK Budapest ellen vezette először harcba a fiatalokat, a találkozót 41–27-re a kék-fehérek nyerték.

B. V. – utanpotlassport.huJúliusban a debreceni vb előtt kinevezett szövetségi edző, Golovin Vlagyimir vezetésével csúcsra ért a női junior kézilabda-válogatott. Háfra Noémiék így utánpótlás-éveiket megkoronázva léptek a felnőttek közé. Helyükre az idei ifjúsági világbajnokságon ezüstérmes, korábban EYOG-győztes és Eb-harmadik alakulat lépett. Az edző szerepe viszont változatlan, és csakúgy, mint a „nagyok”, az U19-esek is hazai rendezésű tornára, a győri Európa-bajnokságra készülnek.

Golovin Vlagyimir szerint hosszú távon sokat profitálhat az NB I-es mérkőzésekből a juniorválogatott Forrás: MKSZ
Golovin Vlagyimir szerint hosszú távon sokat profitálhat az NB I-es mérkőzésekből a juniorválogatott Forrás: MKSZ
Az elmúlt két évadhoz hasonlóan ezúttal is megkapják a lehetőséget a korosztályos együttesek, NB I-es ellenfelekkel szemben játszhatnak felkészülési mérkőzéseket. Pál Tamaráék már le is játszották az első meccsüket, mégpedig az élvonalban jelenleg a nyolcadik helyen álló MTK Budapest csapatával. A juniorokkal párhuzamosan a kék-fehéreket irányító – ezúttal a fiatalok kispadján ülő – Golovin így nem szokványos pozícióból figyelhette az összecsapást. „Nem éreztem kényelmetlenül magam, bár ezúttal kivételesen a másik oldalon álltam. Az MTK játéka tetszett, annak örültem, a junioroknak pedig ez volt az első mérkőzésük a felnőttek ellen, érhető, hogy kicsit meg voltak illetődve. Biztos vagyok benne, hogy lesz ez még jobb is.” A szövetségi edző célja – aki a nyáron Bohus Beától vette át a társaságot –, hogy minél több játékost kipróbáljon. Így ezúttal akadtak kulcsemberek, akiket nem jelölt a csapatba, például a már 18 évesen junior-világbajnok váci Kácsor Gréta, vagy az érdieket erősítő Schatzl Natalie is pihenőt kapott. A fővárosi Elektromos Csarnokban rendezett összecsapást az MTK nyerte 41–27-re, a fiatalok közül kiemelkedőt nyújtott a nyolcgólos Pál Tamara, de négyszer talált be Ács Bianka és Háfra Luca is, csakúgy, mint a felnőtteket erősítő 17 éves Tóth Nikolett. És bár az első meccsen még „akadozott a gépezet”, Golovin Vlagyimir biztos benne, hogy hasznára válnak csapatának az élvonalbeli találkozók. „Rengeteget fogunk profitálni ezekből a mérkőzésekből. Az előző juniorválogatott tavaly nyert néhány meccset az NB I-es csapatok ellen, de azonnal nem könnyű felvenni a ritmust. Az ellenfelek rutinja, a játékosok gyorsasága rengeteget számít. Az a cél, hogy ezt a játéksebességet megszokják, és át tudják vinni a saját korosztályukba.”

NB I-ES, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, ELEKTROMOS CSARNOK Női juniorválogatott–MTK Budapest 27–41 (9–20) Női juniorválogatott: Csapó, Herczeg, Tóth N. (kapusok), Ács 4, Afentaler 1, Albek, Arany 2, Bánfai 2, Gerháth 2, Háfra L. 4, Kellermann 1, Mihály 1, Pál 8 (3), Stranigg 2, Vámos, Zámori. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.