UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-10-18 14:08

A fejlődés útján a bakonyiak

Az utóbbi két évtized egyik legjobb kosárlabdában tevékenykedő hazai utánpótlás szakembere, a Vasas Akadémia korábbi atyja tölti be a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém szakmai vezetői pozícióját. Az 56 éves Saeed Armaghani eddigi benyomásai mellett a bakonyi városban felmerülő nehézségekről is beszélt honlapunknak, többek között a helyi sikeres kézilabdaklub elszívó erejéről.

M. Sz.utanpotlassport.hu A legutóbbi évadban a második helyen zárta az NB I B Piros csoportjának küzdelmeit az utánpótláskorúakra nagymértékben támaszkodó HOYA-Pannon Egyetem Veszprém felnőtt férfi kosárlabdacsapata, amely az idén egyértelműen az élvonalba jutást vette célba. A „nagycsapat” látványos előrelépése mellett ugyanakkor a klub nemrégiben egész utánpótlás-nevelési koncepcióját is új alapokra fektette. Ebben nagy szerepe volt az újonnan kinevezett utánpótlás szakmai vezetőnek, Saeed Armaghaninak.

A neves szakember Saeed Armaghani irányítja a veszprémi utánpótlás-nevelést Forrás: bb1.hu
A neves szakember Saeed Armaghani irányítja a veszprémi utánpótlás-nevelést Forrás: bb1.hu
„Azt tudjuk, hogy a Veszprém évek óta ott van a másodosztály élcsapatai között, és többször esélye nyílt rá, hogy felkerüljön az élvonalba. A klub vezetésétől teljesen jogos igény, hogy e mögé jó utánpótlásbázist szeretnének rakni. Úgyhogy ezen dolgozunk most ‒ mondta az 56 éves szakember, aki kitért a legnagyobb problémára és annak megoldására is. ‒ Nyilvánvalóan nagy nehézség számunkra, hogy a városnak kiváló kézilabdacsapata van, ami a gyermekeket tekintve hatalmas elszívó erővel bír. Ráadásul a két sportág hasonló testfelépítésű játékosokat igényel. Ennek kiküszöbölésére született egy terv, mi szerint közösen elindítunk egy programot, ami azt jelenti, hogy tizenkét éves korig együtt neveljük a sportolókat. Ezután következik majd a kiválasztás.” Mindemellett az egyesület rendszeresen tart toborzásokat iskolákban, hogy népszerűsítse a sportágat. A szakmai vezető élvezi a munkát a bakonyiakkal, és optimistán tekint a jövőbe, szerinte jó irányba haladnak a dolgok. „A legfőbb cél természetesen, hogy játékosokat neveljünk. Nem az eredmények és a helyezés a legfontosabb utánpótlásszinten, hiszen a két cél nem mindig ugyanabba az irányba tart. Ha képesek leszünk olyan kosarasokat nevelni, akik később bekerülnek a veszprémi felnőttcsapatba, és ott megállják a helyüket, akkor a közönség számára is szerethetőbb lesz a klub. Büszkeséggel tölti el az embereket, hogy ismerős arcokat látnak, amikor kijönnek egy mérkőzésre.” További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalnukon.