UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-10-18 18:23

Óriásmezőny az egykori jégpalotában

Hatalmas mezőny jött össze a pénteken rajtoló Halloween Kupán, amelyen a világ minden tájáról érkező műkorcsolyázók és jégtáncosok mérik össze tudásukat a legkisebbektől egészen a felnőttekig. A Vasas káposztásmegyeri jégcentrumában péntektől vasárnapig megállás nélkül zajló versenyen a magyarok legjobbjai is jégre lépnek.

UP-info Harminc országból több mint 200 korcsolyázó Budapestre csábítása nem kis teljesítmény, az pedig tovább növeli a Halloween Kupa színvonalát, hogy műkorcsolyázók és jégtáncosok egyszerre vesznek részt rajta, ráadásul a fiatalok a felnőtt (senior) korosztállyal egy versenyen szerepelhetnek. Egy ekkora esemény lebonyolításához elengedhetetlen, hogy egyszerre két jégpályán folyjon a küzdelem, amire a Vasas Jégcentrum tökéletes helyszín – a center pályán ráadásul a nézők kétoldali lelátóról követhetik a kűröket és rövid programokat. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, már a kora reggeli órákban elkezdődik a nagyüzem a hivatalos edzésekkel.

Láng Júlia programjait is megnézheti, aki kilátogat a Halloween Kupára
Láng Júlia programjait is megnézheti, aki kilátogat a Halloween Kupára
Ami a mezőnyt illeti, a 252 indulóból 90 magyar (a felnőtteket is beleértve), két korosztályt kivéve az összes kategóriában van hazai versenyző, így a legkisebbek, azaz a 2011. július 1. után született leányok között is, ahol Szekeres Zoénak szurkolhatunk. Ami az utánpótláskorúak csúcskategóriáját, a juniort illeti, leány egyéniben szó szerint a mezőny fele magyar, a 20 indulóból 10-en a hazai színeket képviselik, míg a fiú egyénizők között csupán Szoboszlai Tamásért szoríthatnak a kilátogatók. A leányok között érdemes kiemelni Láng Júliát, aki legutóbb a juniorok mezőnyében a vb után a legrangosabb versenynek számító Grand Prix-sorozat ljubljanai állomásán a 36 fős mezőnyben a 10. helyen végzett. A junior jégtáncosok között ott lesz a junior világbajnoki 14. helyezett Szemko Danyiil, Marton Villő kettős. Noha már nem tartozik az utánpótláshoz, meg kell említeni a felnőtteket is, akik között a jelenlegi legeredményesebb magyar műkorcsolyázó Tóth Ivett, valamint az aktuális férfi magyar bajnok Maszljanko Alekszander neve is az indulók listáján van, nem beszélve mindkét jégtánckettősről, az Anna Janovszkaja, Lukács Ádám, valamint a Jakucs Hanna, Alessio Galli duóról. A fiatalok szempontjából fontos, hogy példaképeikkel egy jégen, egy versenyen, egy öltözőt használva szerepelhetnek a legnépesebb magyarországi nemzetközi versenyen, amelyre többek között Dél-Koreából, Ausztráliából, Szingapúrból és a Fülöp-szigetekről is érkezik korcsolyázó. A versenyről minden információt, köztük a részletes programot annak Facebook-oldalán, ITT találja meg.