UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-10-20 20:53

Fejlődés Szekszárdon

Harsányi Máriával, a KSC Szekszárd kadét- és junior leánycsapatának vezetőedzőjével beszélgettünk az U16-os együttesről, s arról, mit vár a nemrégiben kezdődött szezontól.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Kiválóan kezdte a Harsányi Mária irányította KSC Szekszárd csapata a leány kadétbajnokság alapszakaszát; legyőzte a Kosárlabda Akadémia Pécset, valamint a PVSK Nemzeti Akadémiát is.

Harsányi Mária biztatja lányait
Harsányi Mária biztatja lányait
Az előző szezonban a tolnai csapatot kizárták a bajnokságból (a megengedettnél több fiatal játszatása miatt), Harsányi azonban elmondta, idén az országos nyolcas döntőbe szeretne jutni, azon belül is a legjobb négy között zárna. „Nagyon jól dolgoztak a lányok sokat fejlődtek. A nyáron igyekeztünk minél több erőnléti feladatot csináltatni velük, és ez látszik is rajtuk. A helyzet az, hogy nincs igazi magas emberem, ugyanakkor az alacsonyak rendkívül ügyesek, így olyan figurákat tanultunk be, amivel ezt kompenzálhatjuk.” A tavalyi alakulatból három fiatal „öregedett ki”. Igaz, ők meghatározóak voltak. A kadétcsapat talán legnagyobb vesztesége Vincze Nikolett, aki azóta már a Szekszárd felnőttélvonalban szereplő csapatában is kapott lehetőséget Djokics Zseljkótól. Harsányi Mária kifejtette, hogy őt valóban nagyon nehéz pótolni, mivel védekezésben és támadásban egyaránt kiváló. A mester egyébként tavaly még a serdülő, a kadét és a junior együttest is irányította. Az idén ez megváltozott; csak a kadétokért és a juniorokért felel. Elmondta, ez nagy segítség, mert nehezen összeegyeztethető feladat volt három korosztályt irányítani. Egyébként Szekszárdon már a kadétok is szóhoz juthatnak a felnőttek között, mivel második számú alakulatként pályára léphetnek a női NB I/B-ben. A vezetőedző szerint ez elengedhetetlen ahhoz, hogy időben megfelelő tapasztalatot szerezzenek. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.