UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-10-22 18:22

Tripla lila siker

Háromból három mérkőzést nyert az UTE juniorcsapata az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokságban (EBYSL) az elmúlt játékhéten. Tripla sikerével feljött a második helyre a liga magyar érdekeltségű csoportjában, az élen továbbra is a címvédő székesfehérváriak állnak.

B. V. – utanpotlassport.huÚjabb osztrák-magyar rangadókkal folytatódtak a küzdelmek az EBYSL-ben,  vagyis az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokságban. Az elmúlt játékhéten tíz mérkőzésen léptek jégre a magyar együttesek.

Az UTE mindhárom idegenbeli mérkőzését megnyerte az elmúlt játékhéten Forrás: UTE
Az UTE mindhárom idegenbeli mérkőzését megnyerte az elmúlt játékhéten Forrás: UTE
Három magyar csapat is kisebb osztrák körúton vett részt. Ebből az újpestiek jöttek ki a legjobban, miután pénteken kiütötték az Innsbruckot (13–4), majd magabiztosan verték a Steiermark (3–0) és az Okanagan HC (6–2) gárdáját is. Nem sok választotta el a hibátlan mérlegtől a székesfehérváriakat sem: a Volán a Steiermark és az Okanagan ellen is nagyon simán nyert, a „búcsúmeccsen” viszont kisebb meglepetésre hosszabbítás után kikapott az Innsbrucktól. Hozzájuk hasonlóan a KMH alakulata is két győzelmet tud felmutatni, ő az Okanagan HC vendégeként nem tudott győzni. Emellett a Debreceni Hoki Klub együttese is Ausztriában vendégszerepelt egy mérkőzésen, és le is nullázta a Linz együttesét, 1–0-as sikerének köszönhetően nem szakadt le az élmezőnytől. Tizenkét mérkőzést már valamennyi csapat lejátszott az alapszakaszból, így valamelyest az erőviszonyok is kezdenek körvonalazódni. A címvédő Fehérvár AV19 vezeti a magyar érdekeltségű csoportot, de az UTE és a MAC Budapest is lőtávolságban van.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL) A legfrissebb eredmények: Okanagan HC (osztrák)–KMH 5–2, Innsburck (osztrák)–UTE 4–13, Steiermark (osztrák)–Fehérvár AV19 1–5, Innsbruck–KMH 3–4 – hosszabbítás után, Steiermark–UTE 0–3, Okanagan HC–Fehérvár AV19 1–7, Innsburck–Fehérvár AV19 3–2 – hosszabbítás után, Okanagan HC–UTE 2–6, EHC Linz (osztrák)–Debreceni Hoki Klub 0–1, Steiermark–KMH 1–4 A B csoport állása: 1. Fehérvár AV19 32 pont/12 mérkőzés, 2. UTE 31/13, 3. MAC Budapest 26/14, 4. Debreceni Hoki Klub 22/12, 5. HC Orli Znojmo (cseh) 18/12, 6. KMH 14/14, 7. Győri ETO HC 12/12

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.