UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2018-10-23 11:51

Európaiként verekedett

Egyik legígéretesebb taekwondós tehetségünk, a 14 éves Molnár Bendegúz a hét végén Manchesterben lépett tatamira, ahol nagyszabású gála keretében, az Európa-válogatott tagjaként állta a sarat a britek korosztályos elitcsapatával szemben, veretlenül zárva fellépését.

Jancsó Kornél − utanpotlassport.hu Tavaly Budapesten kadét Európa-bajnoki címet szerzett, ez szolgált hiteles alapul a meghíváshoz, amellyel Manchesterbe invitálták Molnár Bendegúzt, a Honvéd taekwondós reménységét. Feladata az volt, hogy a felnőtt Grand Prix-verseny keretében lebonyolított bemutató mérkőzésen minél eredményesebben segítse az Európa több országát képviselő nemzetközi együttest a britek korosztályos legjobbjaival szemben meghirdetett csapatküzdelemben.

Molnár Bendegúz remekelt Manchesterben Forrás: wtftaekwondo.hu
Molnár Bendegúz remekelt Manchesterben Forrás: wtftaekwondo.hu
„Jó kis verekedés volt a házigazdák kadétválogatottjával, nagyon élveztem – kezdte élménybeszámolóját honlapunknak a 14. születésnapját október közepén ünnepelt fiatalember.  – Öten-öten léptünk pástra és a kétszer öt percig tartó folyamatos csatározásban, váltott ellenfelekkel harcoltam én is. Egyperces küzdések voltak ezek, és elmondhatom, hogy egyszer sem kaptam ki, vagy döntetlennel, vagy győztesként zártam a szereplésemet.” Ebben a korban még nem annyira meghatározó, hogy ki hány kilós, hogy mekkora súlykülönbség van az ifjú harcosok között, de azért a kérdés adódik: eltérő súlycsoportú taekwondósok is szembe kerülnek ilyen alkalmakkor egymással, vagy csak az azonos kategóriába tartozók rúgás- és ütésváltását láthatják a nézők? „Ahhoz képest, hogy Budapesten 33 kilósan lettem Eb-aranyérmes, most már – két kategóriával feljebb – a 41 kilósok között versenyzek. Nőttem és erősödtem is, Manchesterben küzdöttem a saját kategóriámmal és nálam nagyobbakkal is. Amúgy nem izgultam, igaz, ez nem is Eb vagy vb volt. Tetszett az egész, jól megszervezett eseményen vehettem részt.  Örültem, mert nyertünk, bár kicsit rövid volt, tarthatott volna tovább is a küzdelem.” Bendegúz hozzátette, hogy boldogan fogadta az angliai meghívást, és úgy gondolja, dicsőség volt magyarként szerepelni Európa válogatottjában, amelyben helyt állt. A bemutatót most idehaza több hetes kemény felkészülés követi, mert november végén rajtol a kadét Európa-bajnokság, ahol természetesen megint nagyon jól akar szerepelni. „Korosztályos Eb jön, amelyen már a 41 kilósok között indulok, és ott is dobogós akarok lenni. Ha jól sikerül a felkészülés, akkor Spanyolországból is haza tudok jönni éremmel” – jelentette ki az ifjú harcművész. További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.